Haberler

Bursa'da En Güzel Armut Seçildi

Güncelleme:

Bursa'da Gürsu Belediyesinin bu yıl 17. sini düzenlediği Armut Festivali kapsamında En Güzel Armut seçildi.

Bursa'da Gürsu Belediyesi tarafından bu yıl 17'ncisi düzenlenen Armut Festivali kapsamında "En Güzel Armut" seçildi.

Gürsu Belediye binası önünde gerçekleştirilen armut yarışmasında 10 mahalleden 29 çiftçi, 7 ay boyunca yetiştirdikleri armutları görücüye çıkarttı. Gürsu'ya bağlı 10 köyden gelen çiftçilerin festival için yetiştirdikleri armutlar tek tek incelendi. Köylerden gelen çiftçiler ise, kendi ürününün birinci gelmesini sabırsızlıkla bekledi. Jüri üyeleri yapılan incelemelerin ardından sonuçları açıkladı. Kazıklı köyünden yarışmaya katılan Ertan Erkoç'un armutları yarışmada ilk sırayı alırken, Hasan Efe'nin ürünleri 2'nci, Şerif Ali Yavuz'un armutları ise 3'üncü oldu.

BAŞKAN'A BİLE AYRIMCILIK YOK

17. Gürsu Kültür Sanat Festivali'nin bir parçası olan armut yarışmasına katılan çiftçilere teşekkür eden Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, dereceye giren çiftçileri tebrik etti. Kendisinin de dünyaca ünlü Santa Maria armudu yetiştiricisi olarak yarışmaya katılmasına rağmen dereceye giremediğini ifade eden Yıldız, kendinden daha iyi yetiştiricilerin olduğunu söyledi. Yıldız, "10 köyden gelen 29 çiftçimizin ürünleri çeşitli kriterlerde değerlendirdi. Her geçen gün bu yarışmaya katılım artıyor. Düzenlediğimiz kültür sanat programımıza armut yarışmasını dahil etmemizin amacı Gürsu ovasını dünyaya tanıtmak, Gürsu armudunu dünyaya pazarlamak ve çiftçimize ek değer katmaktır. İnşallah bu değer katlanarak devam edecektir. Gürsu'da 250 milyon liralık ihracat yapıyoruz ama bu yarışmalarla bunu devlet eli ile daha da güzelleştirerek yapmak istiyoruz" dedi.

BİRİNCİLİĞİ KİMSEYE BIRAKMIYOR

Yapılan yarışmada kendi armudunun dereceye girmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Kazıklı Mahallesinden Ertan Erkoç, "Yarışmaya katıldığım günden bugüne hiçbir zaman ilk 3 sıradan inmedim. Birçok birinciliklerim oldu. Bu yarışmaya katılmak ve birinci gelmek benim daha iyi üretim yapmamı sağlıyor. Diğer üreticilerinde yarışmaya girmesini tabi ki isterim ama onlar bana sen varsan biz girmeyiz diye takılıyorlar" diye konuştu.

Dereceye giren armut üreticilerine ödülleri, festivalin son akşamı yapılacak olan Mustafa Ceceli konserinde takdim edilecek. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cüneyt Yıldız Hasan Efe Gürsu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title