Haberler

Bursa'da En Başarılı Başkan Seçildi

Güncelleme:

Yerel seçimlere 1 yıl kala Bursa'da belediye başkanları ile ilgili yapılan bir ankette, Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe birinci oldu.

Bursa'da yerel seçimlere 1 yıl kala yapılan bir ankette vatandaşlardan, kendilerini "bir öğretmen" gibi görüp, belediye başkanlarının hizmetlerini değerlendirilmesi istendi. 9 bin 550 kişiyle yapılan yüz yüze görüşmeler sonunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe birinci, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ikinci, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise üçüncü oldu.

Mahalli seçimlere 1 yıl kala, TUSİVAR Siyasi-Sosyal ve Pazar Araştırmaları firması tarafından bir anket düzenlendi. Yüz yüze görüşülen 9 bin 550 kişiden, kendilerini bir öğretmen gibi görüp, belediye başkanlarının yaptığı çalışmaları değerlendirmeleri istendi.

Her ilçenin seçmeni kendi başkanı ile büyükşehir belediye başkanına ayrı ayrı puan verdi.

Sınıflandırılan her bir hizmet alanında 1 ile 10 arasında puan veren vatandaşlar, başkanların durumunu gözler önüne serdi. Genel başarı değerlendirmesinin lideri, aldığı 7.01'lik puanla Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe oldu. İkinci sırayı ise Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 6.48'lik puanla aldı.

Üçüncü olan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar 5.99 puan alırken bunu sırasıyla Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin 5,72, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar 5,46, Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz 4,72, Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü 4,41, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ise 4,05 puanla takip etti.

Tusivar Yöneticisi Gürkan Duman, anketin yerel yönetimler genel başarı değerlendirmesini ortaya koyduğunu ifade ederek, "Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Kestel, Gürsu, Gemlik ve Mudanya'da yüz yüze 9 bin 550 kişi ile görüşüldü. Vatandaşlara, 'Kendinizi bir öğretmen gibi tanımlarsanız, belediye başkanlarının yaptığı çalışmalarına ve genel başarı değerlendirmesine kaç puan verirsiniz' soruyu yöneltildi. Değerlendirme, deneklerin, ilgili belediye başkanına hizmet yönetim v.b. alanlarda verdikleri 1'den 10'a kadar puanlamalar toplanarak, genel başarı puanı elde edildi" dedi.

(OSM

02.04.2013 09: 57: 25

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Bozbey Recep Altepe Osmangazi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title