Haberler

Bursa'da Dünür Aileler Arasındaki Kavganın Davası

Yıldırım ilçesinde, 3 ay önce iki dünür aile arasında çıkan ve bir kişinin öldüğü kavgayla ilgili haklarında dava açılan biri tutuklu iki kişi, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Yıldırım ilçesinde, geçen nisan ayında iki dünür aile arasında çıkan ve damadın kardeşinin ölümüyle sonuçlanan kavgayla ilgili biri tutuksuz iki sanığın yargılanmasına başlandı.

Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis istemiyle hakkında dava açılan tutuklu sanık Metin Arslan (40) ile olaya karıştığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan oğlu Turgay Arslan'ın yanı sıra kızı Yaprak Yılmaz ve maktul Resul Yılmaz'ın babası İlhami Yılmaz katıldı.

Eşiyle sıkıntılar yaşayan kızı Yaprak Yılmaz'ı kocasının evinden alıp götürmek isterken çıkan kavgada damadının erkek kardeşini öldürdüğü öne sürülen Metin Arslan, savunmasında, cinayetin kendini ve oğlunu korumaya yaşandığını iddia etti.

Olay günü kızının kendisini telefonla arayıp ailevi sorunlar yaşadığını söylemesi üzerine onunla konuşmak için evine gittiğini anlatan Arslan, şöyle konuştu:

"Evde bulunan dünürlere, damadım ve kızım arasındaki meseleyi çözmek için geldiğimi söyledim. Kızımın kayınvalidesi, 'Sorunu çözeceksen kızını alıp git. Torunumuzu da bize bırak' dedi. Hatta bu konuşmayı damadım da duydu ve annesini böyle konuşmaması için uyardı. Kızımı yanıma alıp evden çıktım. Kızımın kayınpederi bizi takip etmeye başladı. Olay çıkacağını anlayınca önce polisi aradım. Bulunduğum bölgenin jandarma bölgesi olduğunu söyledi. 3 kez de jandarmayı arayıp yardım istedim. Damadın kardeşi Resul Yılmaz, aracımızın önünü kesti ve elindeki sopayla bana saldırdı. Oğlum da araya girdi. Sopa, oğluma da isabet etti. İki genç kavga etmeye başladı. Dünürüm, oğlunun yanına gidip yardım edince ben de yalnız kalan kendi oğlumun yanına gittim. Onu ve kendimi korumak için üzerimde bulunan bıçağı çıkardım. Bıçağı sallayınca Resul Yılmaz yaralandı. Olaylar büyümemesi için jandarma gelene kadar saklandık. Sonra da gelen ekiplere teslim olduk."

Mahkeme heyeti, sanığın olay günü jandarma ve polisi arayıp aramadığının tespitine, damadı Ahmet Yılmaz'ın (26) da tanık olarak dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Değirmenönü Mahallesi'nde, 8 Nisan'da, Ahmet Yılmaz'ın evinde, bu kişi ile kayınpederi Metin Arslan ve kayınbiraderi Turgay Arslan arasında, eşi Yaprak Yılmaz'a bakmadığı gerekçesiyle tartışma çıkmıştı. Metin Arslan, kızını alıp evden ayrıldığı sırada dünürleriyle tartışmıştı. Arslan, tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine damadının kardeşi Resul Yılmaz'ı sırtından bıçakla yaralamıştı. Yılmaz, kaldırıldığı Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Güvenlik güçlerince gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Turgay Arslan serbest bırakılmış, Metin Arslan ise tutuklanmıştı. - Bursa

Kaynak: AA / Güncel

Turgay Arslan İlhami Yılmaz Metin Arslan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title