Haberler

Bursa'da CHP Mahalle Temsilciliğine Saldırıya Tepki

BURSA'nın merkez Osmangazi İlçesi CHP Dikkaldırım Temsilciliği'nin camlarının kırılmasının ardından duvarlarına da yazı yazılmasına CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu tepki gösterdi.

Dikkaldırım'da 25 Ekim'de faaliyete geçen CHP Mahalle Temsilciliği'nin bir süre önce camları kırıldı. Ardından temsilciliğin olduğu yere Kılıçdaroğlu aleyhine yazılar yazıldı. İddiaya göre, dün de bir grup, mahalle temsilciliğine gelerek binanın boşaltılmasını istedi. CHP'lilerin ihbarı üzerine gelen polis ekipleri gruptan 5 kişiyi gözaltına aldı. Duvarlardaki yazılar da Osmangazi Belediyesi ekiplerince üzerleri boyanarak kapatıldı.

Bursa'da bulunan CHP Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, dün olayları duyunca mahalle temsilciliğine geldi. Kayışoğlu, Dikkaldırım'daki mahalle temsilciliğinin 23 Ekim'de Murat Karayalçın'ın katıldığı törenle açıldığını belirterek, bina açılmadan önce tabelanın aynı kişiler tarafından söküldüğünü söyledi. Bunların provokasyon amacıyla yapıldığına inandıkları için üzerine fazla gitmediklerini kaydeden Kayışoğlu, "Ancak saldırılar durmadı. Temsilciliğimiz taşlanıp camları kırıldı. Duvarlara da genel başkanımız hakkında ağza alınmayacak kelimeler yazıldı. Temsilciliğe geldiğimde saldırıyı yapanların bina karşısındaki duvar dibinde oturdukları söylenince Vali ve Cumhuriyet Başsavcılığını aradım. Bu kişilerin bir takım partilerin isimlerini kullanmaları ve kendileri ülkücü olarak adlandırmaları bize inandırıcı gelmiyor. Bu tür provokasyonların önlenmesi gerekiyor" dedi.

Mahalle temsilciliğine gelen ve saldırının kendileri ile ilgisinin olmadığını söyleyen MHP Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu, Kayışoğlu ile görüştü. Türkiye'nin içeriden ve dışarıdan terör gruplarının saldırısı altında olduğunu belirten Topçu, "Bu saldırılara Türk milleti olarak direnmeliyiz. Asla teslim olmamalıyız. Bugün burada yaşanan, adı ne olursa olsun, hangi gruba mensup olduğunu iddia ederse etsin, bu Türk demokrasisine yapılan bir saldırıdır. Bu saldırıyı biz CHP'ye değil, aynı zamanda MHP'ye, Türk milletine ve devletine yapılan bir saldırı olarak görüyoruz. Yapılan saldırılara karşı herkesin uyanık olmasını istiyorum" diye konuştu.

- Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nurhayat Altaca Kayışoğlu Osmangazi Belediyesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title