Haberler

Bursa'da "Çanakkale Destanı Platosu" Kuruldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla Merinos Parkı'nda kurulan Çanakkale Destanı Platosu'nda, cephe ve cephe gerisinde yaşananlar tiyatral gösteriyle canlandırılıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla Merinos Parkı'nda kurulan Çanakkale Destanı Platosu'nda, cephe ve cephe gerisinde yaşananlar tiyatral gösteriyle canlandırılıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Bursa Kültür A.Ş. tarafından açık hava müzesi halinde hazırlatılan platoda, Çanakkale Anıtı maketinin yanısıra tarihi konsepte uygun Seyit Onbaşı heykeli, karavana, yatakhane, sıhhiye çadırları ile cephede kullanılan kazma, kürek, mermi, tabanca, top mermisi, askerlere ait üniformalar ve cepheye ilişkin fotoğraflar sergileniyor.

Platoda 3 boyutlu dekorlar, aslına uygun kostümler, gerçekçi aksesuarlar, sabit sergi ve canlandırma alanları bulunuyor.

4 gün boyunca saat 10.00 ve 17.00 arasında gerçekleştirilen 5 seansla Çanakkale Destanı'nı anlatan tiyatral gösterilerin ücretsiz izlenebileceği platoda, vatandaşlara Türk askerinin savaş zamanı karavanası buğday çorbası ve üzüm hoşafı ikram ediliyor.

Platoyu ziyaret ettiği ifade edilen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, köklü Türk tarihinin şanlı zaferlerle dolu olduğunu vurguladı.

Başkan Altepe, "Bizler bugünlere kolay gelmedik. Bu vatan için evlatlarımız toprağa düştü, şehitler verdik. Dünya tarihinin dönüm noktalarından biri de Çanakkale Zaferimiz. 18 Mart 1915'te gerçekleşen bu zafer, bizim için bir dönüm ve kırılma noktasıydı. Vatanları için canlarını feda eden kahraman askerlerimizle büyük bir destan yazıldı." ifadelerini kullandı.

Çanakkale Zaferi'nin yaşatılması adına anlamlı bir çalışmanın gerçekleştirildiğini anlatan Altepe, şunları kaydetti:

"Bu büyük destanı yaşamak, yaşatmak ve unutturmamak gerekiyor. Bu devletin ve vatanın bugünlere kolay gelmediğini gençlerimize en güzel şekilde anlatmalıyız. Büyükşehir Belediyesi olarak Çanakkale Zaferi'nin 102. yılında Merinos Park'a kurulan 'Çanakkale Savaşı Destanı Platosu' ile bir asır önce yaşananları, görsel olarak canlandırmak istedik. Tüm vatandaşları 2 Nisan Pazar gününe kadar ziyarete açık kalacak olan platoya, eşsiz destanı hatırlamaya davet ediyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Zaferi Recep Altepe Merinos Politika Güncel Haberler

title