Haberler

Bursa'da 'Bisiklet Festivali' Coşkusu Başlıyor

Güncelleme:

'2. Bursa Bisiklet Festivali', 29 ile 31 Ağustos tarihleri arasında Bursa'da gerçekleştirilecek.

Yaklaşık 18 ilden 230 sporcunun katılacağı festival, bu yıl 'Denizden Dağa Bisikletle Yolculuk' temasıyla düzenleniyor.

Bu yıl 2.'si düzenlenen 'Bursa Bisiklet Festivali'nin basın toplantısı, Acemler Tenis Kafe Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık ile Büyükşehir Belediye spor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas'ın da katıldığı toplantıya basın mensupları da yoğun ilgi gösterdi.
Büyükşehir Belediye spor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık, festival ile ilgili bilgiler verdiği konuşmasında, "Bu yıl 2.'si düzenlenen 'Bursa Bisiklet Festivali', 29 ile 31 Ağustos tarihleri arasında Bursa'da gerçekleştirilecek. Yaklaşık 18 ilden 230 sporcunun katılacağı festivali, bu yıl 'Denizden Dağa Bisikletle Yolculuk' temasıyla düzenliyoruz. Festivale katılacak olan bisiklet tutkunları, Botanik Park'ta kamp atmosferinde gerçekleştirilecek olan programın ilk günü şehirde tarih turu atacak, 2. gün Gündoğdu-Kurşunlu- Mudanya gezisine katılacak ve 3. gün ise teleferikle Uludağ'a çıkıp ardından Uludağ-Bakacak-Oteller Bölgesi'nde pedal çevirerek, denizinden dağına Bursa'nın özellikli coğrafyasını tanımış olacak" diye konuştu.

Bisiklet sporuna büyük destek
Ulusal boyuta taşınması ve geleneksel olarak düzenlenmesi planlanan festivale katılanların bir yandan Bursa'yı daha yakından tanıyacağını ve aynı zamanda da kentin özel lezzetlerini tatma şansı bulacağını söyleyen Satık, "Festivalin bir diğer hedefi de vatandaşlara bisiklet kullanımını özendirerek, bisiklet sporunun yaygınlaşmasına katkı sağlamaktır. 29 Ağustos Cuma günü saat 15.30'da Tophane Saltanat Kapı'da yapılacak açılış töreniyle başlayacak olan festival 3 gün boyunca bisiklet sevdalılarını Bursa´da ağırlayacak" dedi.

Her yıl ayrı bir tema
Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık ise geçen yıl ilk kez 'Tarihin İçinde Bisikletle Yolculuk' temasıyla düzenlenen festivalin bu yıl da 'Denizden Dağa Bisikletle Yolculuk' temasıyla planlandığını ifade etti. Bisiklet sevdalılarının kentin güzelliklerini yakından tanırken kampta düzenlenecek konser ve çeşitli etkinliklerle de tam bir festival atmosferini yaşayacağına vurgu yapan Karlık, festivalin geleneksel hale getirilmesinin önemine de işaret etti.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas da programın içeriğine dikkati çekerek, "Dolu dolu bir program hazırlandı. Bir yandan kente dair doğal, tarihi ve kültürel değerleri tanıtma imkanı tanırken diğer yandan da sağlıklı yaşamın en önemli destekçisi olan bisiklet sporunun da yaygınlaştırılması ve cazip hale getirilmesini amaçladık" dedi.

Hem spor hem eğlence
Yeşil Pedal Bisiklet Derneği Başkanı Ertan Güler de organizasyonla ilgili teknik bilgileri basın mensuplarıyla paylaştı. Güler, bisiklet sporuna ilginin Türkiye'de son yıllarda ciddi anlamda arttığına değinerek, "Festivale katılanlar sporu ve eğlenceyi bir arada yaşayacaklar. Kamusal gönüllülük açısından da bizim için asıl önemli olan konu, bisiklet kullanımına başlayan ve yeni başlamayı düşünen arkadaşları inanılmaz derecede motive ediyor oluşudur. Sürprizlerle dolu 3 günlük bir program hazırladık festivale katılacak arkadaşlarımıza… Program, tarih, deniz, dağ ve akşamları kamp havasında geçecek. Katılımcıların bizleri ve Bursa'yı güzel hatırlamalarını istiyoruz" diyerek etkinliğe destek verenlere teşekkür etti.

Halkın da katılımı sağlanacak
Yeşil Pedal Bisiklet Derneği Başkan Yardımcısı ve Bursa Bisiklet Festivali Tur Koordinatörü Sedat Suat Yılmaz da programı hazırlarken halkın da etkinliğe dahil olabileceği parkurlar seçtiklerini vurgulayarak festival programının içeriğini açıkladı. Yeşil Pedal Bisiklet Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Ataylar ise festivalle ilgili sorulara cevaplar verdi.

Festival Programı
1.gün - Saat 14.00´da Botanik Park kamp alanından başlayacak ilk tur, Avrupa Konseyi Bulvarı, Yalova Yolu, Kent Meydanı, Çarşamba, Altıparmak ve festivalin resmi açılışı için Tophane Saltanat Kapı, 15.30´da gerçekleşecek resmi açılıştan sonra ise bisikletçiler Heykel, Setbaşı, Yeşil, Haşim İşçan, Altıparmak, Çekirge, Acemler, İzmir Yolu, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Mudanya Yolu, Avrupa Konseyi Bulvarı ve Botanik Park kamp alanında son bulacak 22 km'lik bir şehir turu atacaklar.
2.gün – Botanik Park kamp alanından saat 07.30'da başlayacak tur, Avrupa Konseyi Bulvarı, Fuat Kuşçuğlu Caddesi, Yunuseli, Gündoğdu, Kurşunlu ve sahilden Mudanya rotasını izleyecek olan bisikletçiler Mudanya'dan da Eski Mudanya Yolu'ndan Bıtanik Park kamp alanına dönerek 70 Km'lik parkuru tamamlayacaklar.
3.gün – Festivalin son günü gerçekleştirilecek Uludağ etabı, saat 08.30'da otobüslerle teleferiğe hareketle başlayacak. Bursa'ya özgü sembollerden teleferiği kullanarak Bursa'nın panaromik görüntüsü eşliğinde Sarıalan'a çıkacak olan bisikletçiler, daha sonra Sarılan - Oteller Bölgesi - Bakacak - Bakacak Oteller Bölgesi ve Uludağ Yolu'ndan bisikletlerle şehir merkezine inerek bu kez de 55 km'lik parkuru tamamlayacaklar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Aziz Elbas Mudanya Uludağ Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title