Haberler

Bursa'da 'Bilim' Bereketi

Güncelleme:

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) tarafından bu yıl 'Tasarım ve İnovasyon' ana temasıyla düzenlenen '4. Bilim Şenliği', Merinos Parkı'nda başladı. Yağmura rağmen coşkulu anların yaşandığı şenlikte kurulan stantlarda geleceğin mucitleri olan çocuklar çalışmalarını tanıttı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin (BTM) ev sahipliğinde ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle, bilim ve teknoloji alanında farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen '4. Bilim Şenliği', geleceğin mucitlerini Merinos Parkı'nda bir araya getirdi.

BTM organizasyonunda BEBKA ve TÜBİTAK'ın da destekleriyle gerçekleştirilen şenliğe öğrencilerden yoğun katılım sağlandı. Resmi iletişim sponsoru olan Türksat'ın 3 gün boyunca alandan canlı yayın hizmeti sunacağını programın açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Büyükşehir Belediyesi'nin her alanda olduğu gibi bilimsel faaliyetlerde de öncü olduğuna işaret etti. Karlık, program kapsamında bu yıl ilk kez proje yarışması yapıldığını belirterek, "Projede üniversite kulüpleri, bireysel mucitler ve İl Milli Eğitim okullarının projeleri değerlendirilecek. Projelerin hayatı kolaylaştıran tasarımlar, akıllı uygulamalar, mobil uygulamalar, inovatif endüstriyel tasarımlar, ergonomi, yenilenebilir enerji, geri dönüşüm ve çevre, geleceğin ev aletleri, güvenlik ve emniyet tasarımı ve mekanik fonksiyonellik konularında ele alınacak. Proje yarışmasında; 50 okul, 30 üniversite kulübü, 20 bireysel mucitin projeleri finale kaldı. 100 finalistin yarışacağı proje yarışmamızda 5 ayrı kategoride, ilk 3'e giren 15 finaliste, 65bin TL'lik para ödülü vereceğiz" diye konuştu.

Zengin içerikli şenlik

Karlık, proje yarışmasının dışında 10 sivil toplum kurulu, 10 bireysel mucit, 10 üniversite kulübü, 9 bilim merkezi ve 3 bilim gösteri ekibinin de proje ve sunumlarıyla şenliğe katıldığını ifade etti. Karlık ayrıca, şenliğin uluslararası partneri olan Cenova Bilim Festivali'nin de Avrupa'daki en büyük bilim festivali olduğunu ve Bursa'da 5 atölye yapacağını vurguladı.

Bu yıl bilim şenliğinde 40 atölye çadırında 60 farklı bilimsel atölye uygulamasının yapılacağını kaydeden Karlık, şenlik süresince günde 6.000 kişiye atölye yapabilme fırsatı sunulduğunu söyleyerek, dünyanın en akıllı bilgisayarı 'watson' hakkında gösteriler ve yazılım atölyelerinden, lego mindstorms setleriyle robot yapma ve yazılım ile çalıştırmaya, model uçak yapımından arkeolojik kazı alanı çalışmalarına kadar pek çok uygulamanın Merinos Parkı'nda 3 gün boyunca görüleceğini vurguladı.

Bilim sokağa indi

Her yıl ortalama 100 bin kişinin takip ettiği 'Bilim Şenliği'nde bu yılki katılım hedefinin 150 bin olduğunu vurgulayan Karlık, "Türkiye'nin en kapsamlı ve Avrupa'nın sayılı bilim merkezi arasına girmeyi başaran bilim şenliği, bilimseverleri buluşturan, bilimi sokağa indiren Türkiye'nin en büyük bilim şenliğidir. Şenlikle, daha donanımlı, birikimli ve bilime meraklı gençler yetiştirilmesini hedefliyoruz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya da proje yarışmasında milli eğitime bağlı okullardan 300'ün üzerinde proje geldiğini ve ön elemeden sonra 150 projenin değerlendirmeye alındığını belirterek, 50 projenin finale kaldığını söyledi. Öğrencilerin okullarda öğrendikleri akademik bilgilerin gözle görülür hale gelmesinin, öğrenci, öğretmen ve aileler açısından önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu belirten Sarıkaya, bilim şenliğinin yanı sıra eğitime verdiği desteklerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti.

Cenova'dan Bursa'ya bilim köprüsü

Cenova Bilim Festivali Başkanı Manuela Arata ise bilimin gençlerle geleceğe taşınacağını vurgulayarak, Cenova'dan Bursa'ya bilim köprüsü kurulduğuna işaret etti. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da kente bilimsel anlamda çağ atlatan BTM'nin hazırlık sürecinden bugüne kadar katıldığı bilimsel çalışmalardan örnekler vererek, bugün gelinen noktanın önemli bir başarı olduğunu hatırlattı.

BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci de BEBKA olarak gelişimi ve inovasyonu destekleyen çalışmalarından örnekler verdi, 'Bilim Şenliği'nin Bursa için önemine dikkati çekti. Konuşmaların ardından şenliğe destek veren kurum ve firmaların temsilcilerine plaket takdim eden Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, 'Bilim Şenliği'ndeki stantları gezdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Türksat Merinos Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title