Haberler

Bursa'da, Bediüzzaman Said Nursi'yi Anma Etkinlikleri

Bursa'da, Bediüzzaman Said Nursi'yi Anma Etkinleri Çerçevesinde 'Çağımız Meselelerine Bediüzzaman'dan Çözümler' Paneli Düzenlendi

Bursa'da, Bediüzzaman Said Nursi'yi anma etkinleri çerçevesinde 'Çağımız meselelerine Bediüzzaman'dan çözümler' paneli düzenlendi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve araştırmacı-yazar Mustafa Tuncel'in yönettiği panele, İlim ve Kültür Vakfı İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faris Kaya, eski Vatikan'ın İstanbul Temsilcisi Prof. Dr. Thomas Michell, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Çengel, Ankara Turgut Özal Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Battal ve emekli merkez vaizi Mustafa Hacet konuşmacı olarak katıldı.

Panelde, Prof. Dr. Kaya 'Bediüzzaman ne yapmak istedi?', Prof. Dr. Michell 'Bediüzzaman'ın farklı dinlere bakışı ve görüşü', Prof. Dr. Çengel ve Prof. Dr. Battal, 'Bediüzzaman'ın ilme ve hayata bakışı', Mustafa Hacet ise 'Kendi penceresinden nasıl görüyor?' başlıklı konularda bilgi verdi.

Bu arada, panel öncesinde '2011 Bediüzzaman Medya Onur Ödülleri' sahiplerine verildi.

'Hür Adam' filminin yapımcısı ve yönetmeni Mehmet Tanrıverdi, senaryo yazarları Mehmet Uyar ve Ahmet Çetin, oyuncular Murşit Ağa Bağ ve Tarık Tanrısever, 'Keşke Olmasaydı' belgeselinin yapımcısı ve yönetmeni Okan Başaran, 'Yaşamak Dediğin' belgeselinin yapımcısı ve yönetmeni Mustafa Yürekli, 'Yolcu' belgeselinin yönetmeni Yusuf Kenan Beysülen, metin yazarı Cemalettin Canlı, seslendirme sanatçısı Mahir Günşiray ödüllerini aldı.

Etkinlikte ayrıca, Barla Platformu Koordinatörü Said Yüce'ye de plaket verildi. Yüce'nin plaketini, AK Parti Bursa İl Başkan Vekili Cemalettin Torun sundu.

(HÜY-HLK-ARD) - BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title