Haberler

Bursa'da Asker Eğlencesi Sonrası İşlenen Cinayetin Davası

Güncelleme:

Bursa'da, geçen ocak ayında asker eğlencesinin ardından çıkan ve iki kişiden birinin ölümü, diğerinin yaralanmasıyla sonuçlanan kavgayla ilgili biri tutuklu 3 sanığın yargılanmasına başlandı.

Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "kasten adam öldürme" ve "yaralama" suçlarından müebbet hapis istemiyle hakkında dava açılan tutuklu sanık Yusuf Ziya Karataş (19) ile tutuksuz sanıklar Faruk Özer ve Mithat Özdemir ile maktul Recep Aslan'ın babası Şükrü Aslan katıldı.

Savunmasını yapan Karataş, Recep Aslan'ın asker eğlencesi sonrası çıkan kavganın nedenini bilmediğini söyledi.

Kavga sırasında Recep Aslan, Faruk Özer ve İsmail Sezer'in, kendisine saldırdığını öne süren Karataş, "Ben de kendimi korumak ve kurtarmak için elime geçen bıçağı rastgele sallamaya başladım. Herhangi bir kişiye isabet ettiğini bilmiyorum. Yaralama veya öldürme kastım yoktu. Tek amacım, onları korkutmak ve oradan kurtulmaktı. Bu olaydan dolayı pişmanım" dedi.

Özer de eğlence bittikten sonra Recep Aslan ve İsmail Sezer ile evlerine doğru yürürken Yusuf Ziya Karataş, Mithat Özdemir ve İdris İleri ile karşılaştıklarını anlattı.

 

Maktulün, karşılaştıkları bu kişilere "Ne bakıyorsunuz lan" deyince tartışma çıktığını ve Karataş'ın, Aslan'a vurmaya çalıştığını iddia eden Özer, şöyle konuştu:

"Ben araya girerek ve 'Yapma kardeşim, çocuk 5 gün sonra askere gidecek. Biraz da alkollü. Sözlerine aldırış etme' diyerek Yusuf'u duvara doğru ittim. Onu iterken bana doğru elini salladı. O sırada tartışmanın etkisiyle yaralandığımı fark etmedim. Sonra kavga büyüdü ve ben Recep'i ararken onu yerde yatar vaziyette buldum. Recep'in yanına gittiğimde kalbinden bıçaklanmıştı. Recep'in ne şekilde ve nasıl yaralandığını görmedim. Sanık, Recep'e vurmuştu ancak onun elinde de bıçak görmedim. Daha sonra da kasıklarımdan yaralandığımı fark ettim. Sanıktan şikayetçiyim."

Diğer sanık Mithat Özdemir, müştekilerden İsmail Sezer ve iki tanığı da dinleyen mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Osmangazi ilçesi Çiftehavuzlar Mahallesi Mert Sokağı'nda, 26 Ocak'ta, asker eğlencesi sonrası iki grup arasında tartışma çıkmıştı. Yusuf Ziya Karataş'ın, tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Recep Aslan'ı koltuk altı ve göğsünden, Faruk Özen'i kasığından bıçakla yaraladığı ileri sürülmüştü. Sağlık ekiplerince Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Aslan, müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Özen de tedavisinin ardından taburcu edilmişti. Olay sonrası gözaltına alınan Karataş ise mahkemece tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Yerel

Şükrü Aslan Karataş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title