Haberler

Bursa'da 5 Bin 120 Dekar Maden Sahasına Rehabilitasyon

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Maden Sahaları Rehabilitasyonu Eylem Planı çerçevesinde, Bursa'da 5 bi·n 120 dekar alan rehabi·li·te edildi.

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Maden Sahaları Rehabilitasyonu Eylem Planı çerçevesinde, Bursa'da 5 bi·n 120 dekar alan rehabi·li·te edildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 2014'de yürürlüğe giren Maden Sahaları Rehabilitasyon Eylem Planı ile ülke genelinde eski maden sahaları ağaçlandırılarak orman vasfına dönüştürülüyor. Bu plan çerçevesinde, faaliyetlerine devam eden orman teşkilatı, bugüne kadar Bursa'da 5 bin 120 dekar alanda rehabilite çalışmasını tamamladı.

Geçen yıl bin 720 dekarlık eski maden sahasında ağaçlandırma yapılırken, çoğu gelir getirici türlerden oluşan 352 bin fidan dikildi.

Bu yıl da çalışma programına devam eden ekipler, 2 bin dekar alanda ağaçlandırma çalışmasının tamamlanmasıyla 360 bin fidanı toprakla buluşturacak.

Ağaçlandırma şartı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, madencilik faaliyetlerinin tamamlandığı alanları en kısa sürede ağaçlandırdıklarını bildirdi.

Eylem planı çerçevesinde yürütülen çalışmalara değinen Eroğlu, şunları kaydetti:

"Maden izni isteyen şirketlere faaliyetleri bitince o alanı ağaçlandırmaları şartıyla izin veriyoruz. Bu ağaçlandırmanın masrafını işletmeciden tahsil ederek, maden sahasındaki üretim bittikten sonra kısa zamanda ağaçlandırmaya başlıyoruz. Orhaneli Gümüşpınar köyünde çalışmalarını sürdüren teşkilatımız, bu yıl için planlanan 2 bin dekar sahayı yıl sonuna kadar ağaçlandırmış olacak. Bursamızın var olan orman varlığını korumaya ve yeni ormanlar tesis etmeye devam edeceğiz."

Kaynak: AA / Güncel

Orman Genel Müdürlüğü Veysel Eroğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title