Haberler

Bursa'da 34 Masaj Salonu Kapatıldı

Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi Belediyesi tarafından son 4 yılda yapılan denetimlerde, 34 masaj salonunun ruhsatının iptal edilerek kapatıldığı bildirildi.

Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi Belediyesi tarafından son 4 yılda yapılan denetimlerde, 34 masaj salonunun ruhsatının iptal edilerek kapatıldığı bildirildi.

Osmangazi Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğüne bağlı ekipler, mevzuata aykırı faaliyet gösteren masaj salonlarına göz açtırmıyor. Ruhsat, SGK kayıtları, personelin eğitim ve yeterlilik belgeleri, hijyen, temizlik ve işletmelerin fiziki yeterlilikleri gibi ayrıntılı bir denetime tabi tutulan masaj salonlarından, verilen süre içerisinde eksikliklerini tamamlayamayan işletmelerin işletme ruhsatları ise iptal ediliyor.

Halk sağlığının korunması için denetimlere aralıksız devam edeceklerini söyleyen, Osmangazi Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Yüksel Aslan, 2010 yılı sonunda 76 olan ruhsatlı masaj salonu sayısının bugün 42'ye düştüğünü söyledi. 4 yıl içerisinde 34 işletmenin ruhsatının iptal edildiğini kaydeden Yüksel, "Amacımız, vatandaşların şikayetlerini de dikkate alarak, masaj salonlarında belli bir standardı yakalamak. Periyodik olarak gerçekleştirdiğimiz denetimlerde, ilçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren masaj salonlarında, çalışan personelin izin ve çalışma belgelerinden, ruhsat ve SGK kayıtlarına kadar geniş kapsamlı bir kontrol yapıyoruz. Belge yönünden eksiklikleri olan işletmelere önce 15 günlük süre veriyor, bu süre içerisinde eksikliklerini tamamlamayanların ruhsatlarını ise iptal ediyoruz. Osmangazi'de vatandaşlarımızın daha sağlıklı hizmet alabilmeleri için, bu denetimlerimiz aralıksız sürecek" dedi.

Denetim yapılan işletme sahipleri de, bu tür denetimlerin kendileri açısından da çok iyi bir uygulama olduğunu söylediler. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osmangazi Belediyesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title