Haberler

Bursa'da 30 Sanıklı Gezi Olayları Davasına Devam Edildi

Bursa'da, Gezi Parkı olaylarına destek amacıyla düzenlenen gösterilerde, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ettikleri iddiasıyla haklarında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 30 tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bursa'da, Gezi Parkı olaylarına destek amacıyla düzenlenen gösterilerde, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ettikleri iddiasıyla haklarında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 30 tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı'nda ağaçların kesilmesine karşı çıkanların başlattığı eyleme destek vermek amacıyla 2 Haziran 2013 tarihinde düzenlenen gösterilerde, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ettikleri iddiasıyla haklarında dava açılan 30 sanığın yargılanmasına Bursa 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Bugünkü duruşmada, Çağdaş Hukukçular Derneği Üyesi Avukat Birkan Özey, DİSK Birleşik Metal Sendikası Bursa Şube Başkanı Ayhan Ekici'nin de bulunduğu 6 tutuksuz sanık daha ifade verdi.

Mahkemede savunmasını yapan Ayhan Ekici, gösteri yürüyüşüne bireysel olarak katıldığını belirterek, sendika başkanı olması dolayısıyla zaman zaman grubu sakinleştirdiğini söyledi. Ekinci, polisler tarafından grup içinde tanındığı ve kimliği belli olduğu için sanık olarak gösterildiğini açıkladı.

Avukat Birkan Özey de duruşmada yaptığı savunmada, Bursa Barosu'na kayıtlı avukat olduğunu ve barodan gelen mesaj üzerine memleket genelinde yaşanan olaylara dikkat çekmek amacıyla protesto toplantısına katıldığını kaydetti.

Diğer sanıklarda verdikleri ifadelerde anayasal protesto ve uyarı hakkını kullanmak için gösteriye katıldıklarını söylediler.

Mahkeme, 7 sanığın daha ifadelerinin alınması için 19 Kasım'a ertelendi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title