Haberler

Bursa'da 3 Metal İşçisinin Darbedildiği İddiasıyla İlgili Dava

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - İşçilerin slogan atması- Adliye binasından dış detay- Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Özkan Atar'ın konuşması Bursa'da, 5 Mayıs'ta 3 otomotiv işçisinin darbedildiği iddiasına yönelik açılan davanın görülmesine başlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - İşçilerin slogan atması- Adliye binasından dış detay- Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Özkan Atar'ın konuşması Bursa'da, 5 Mayıs'ta 3 otomotiv işçisinin darbedildiği iddiasına yönelik açılan davanın görülmesine başlandı.DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikasından bir grup yönetici ve üye, Bursa 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmanın ardından adliye önünde basın açıklaması yaptı.Sendikanın Genel Örgütlenme Sekreteri Özkan Atar, grup adına yaptığı açıklamada, işçilerin haklarını sonuna kadar savunacaklarını söyledi.Atar, 5 Mayıs 2015'te, OYAK Renault Fabrikası'nda çalışan iki, Ototrim firmasından da bir işçinin, Türk Metal Sendikasından istifa etmek istedikleri için bu sendikaya bağlı kişiler tarafından darbedildiğini ileri sürdü.Söz konusu işçilerin açtığı davanın ilk duruşmasına katıldıklarını belirten Atar, sendika seçmenin işçilerin en temel hakkı olduğunu ifade etti. Bir süre slogan atan grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title