Haberler

Bursa'da 3 Kişinin Öldürüldüğü ?kanlı Roman Düğünü? Sanıkları Hakim Karşısında

Bursa'da 3 kişinin öldürüldüğü 'kanlı Roman düğünü' sanıkları hakim karşısında

BURSA'da, Roman düğününde çıkan ve Güney Marmara Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Efkan Özçimen ile Saniye Cedik ve Savaş Göcük'ün öldüğü, 15 kişinin yaralandığı olay sonrası tutuklanan 11 kişinin yargılanmasına başlandı. Yöneltilen suçlamayı kabul etmeyen sanıklardan Enver Çedik, "Annem ve babamın oynamaları için Efkan'a, 'Onları piste davet et' dedim. Sözümü tutmadı. Çağırmadı. Sinirlendim. Bende kafasına şişe ile vurdum. Sonra silahlar patladı. Annemi vurulmuş halde görünce çılgına döndüm. Belimdeki tabanca ile rastgele ateş etmeye başladım. Ama kimseyi vurmadım" dedi.

Merkez Yıldırım İlçesi'nde geçtiğimiz Haziran ayında Roman aileler arasında Hacivat Mahallesi B/244'üncü Sokak'ta düğün yapıldı. Yıldırım Umut'un evlendiği düğünde, Güney Marmara Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Efkan Özçimen, 'meydancılık' olarak tabir edilen yöntemle, gece boyunca, davetlileri takı takmaya ve oynamak için sahneye çağırdı. Gecenin ilerleyen saatlerinde Çedik Ailesi'nin fertleri Metin, Ali ve Çetin Çedik, Efkan Özçimen'e, "Bizi oynamak için neden sahneye çağırmıyorsun?" diye çıkıştı. Taraflar arasında çıkan tartışma, silahlı kavgaya dönüştü. Olayda, vücutlarına kurşun isabet ederek yaralanan 18 kişiden, durumları ağır olan Efkan Özçimen (32) ile Saniye Çedik (53) ve Savaş Göcük (31) kaldırıldıkları hastanede yaşamlarını yitirdi.

Olay yerindi inceleme yapan polis 186 boş kovan ele geçirirken, kaçan 3 zanlı gizlendikleri sazlıklarda polisler tarafından üzerlerindeki ruhsatsız 3 tabanca ve 53 mermi ile yakalandı. Polis, yapılan sorgulama sonrası olaya karıştığı öne sürülen Enver Çedik, Metin Çedik, Çetin Çedik, Alişan Çedik, Metin Çedik, Cengiz Çedik, Çetin Çedik, Serkan Göçük, Serkan Özçimen, Doğan Özçimen ve Eyüp Özçimen tutuklandı.

"ANNEM VE BABAMI PİSTE ÇAĞIRMADI?

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Adam öldürmek" ve "Adam yaralamak" suçlarından haklarında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan sanıkların yargılanmasına başlandı. Sanıkların tümünün yöneltilen suçlamayı kabul etmediği duruşmada söz alan Enver Çedik, "Annem ve babamın oynamaları için Efkan'a, 'Onları piste davet et' dedim. Sözümü tutmadı. Çağırmadı. Sinirlendim. Bende kafasına şişe ile vurdum. Sonra silahlar patladı. Annemi vurulmuş halde görünce çılgına döndüm. Belimdeki tabanca ile rast gele ateş etmeye başladım. Ama kimseyi vurmadım" dedi.

'ÇADIR HAYATINDAN KURTARDI, EKMEK VERDİ'

Duruşmada Efkan Özçimen'in eşi Gökçe Özçimen kocasını öldüren sanıkların tümünden şikayetçi oldu. Eşinin tanınan ve sevilen bir kişi olduğunu düğüne ise milletvekili adaylarının geleceği için gittiğini söyleyen Gökçe Özçimen, "Efkan'ın bu kişilerin hepsine iyiliği var: Çadır hayatından kurtardı. Ekmek verdi. Kursaklarından geçen lokmada Efkan'ın katkısı var. Onu öldürdüler ve beni 10 aylık yavrum ile ortada bıraktılar" dedi.

Öldürülen Efkan Özçimen'in babası Cemil Özçimen ise düğünde oynayan herkesin belinde silah olduğunu belirterek, "Oğlum düğüne gitmeyecekti. Seçim öncesi milletvekili adayları geleceklerini söyleyince onları yalnız bırakmak istemedi. Milletvekili adayları gittikten on dakika sonra kavga çıktı. silah sesleri duyuldu. Alişan'ın oğlum için, 'Kafasına sıkın' dediğini duyanlar var. Sanıklardan akrabamız olan Özçimen'lerin dışındakilerden şikayetçiyim" dedi.

Duruşma eksik evrakların dinlenmesi olayda yaralanan ve yargılamaya gelmeyen altı kişinin ifadesinin alınması için Kasım ayına ertelenirken, sanıkların tahliye talepleri ise kabul edilmedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmara Alişan Gökçe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title