Haberler

Bursa Büyükşehir'le Kutsal Topraklara Yolculuk

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi, şimdi de gruplar halinde huzurevi sakinlerini umre ziyareti içir kutsal topraklara gönderiyor.

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında toplumun dezavantajlı guruplarını oluşturan kadınlar, engelliler ve yaşlılara yönelik pozitif ayrımcılık uygulayan Büyükşehir Belediyesi, Huzurevi sakinlerinden gelen talepler üzerine bir ilki daha gerçekleştirdi.

Bugüne kadar Huzurevi sakinlerinin her türlü sosyal ve kültürel etkinliğin içinde yer alması, günlerini mutluluk içinde geçirmesi için farklı projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Huzurevinde kalan yaşlıları gruplar halinde umre ziyaretine gönderiyor. İlk umre ziyaretini 2015 yılının mayıs ayında erkek sakinlerine tanıyan Büyükşehir Belediyesi, ikinci umre ziyaretini de bayan sakinleriyle gerçekleştirdi. 11 Ocak tarihinde Doğanbey Otoparkı'ndan kutsal topraklara uğurlanan huzurevinin bayan sakinleri, manevi hayatın birbirinden eşsiz değerleriyle bütünleşmenin ayrıcalığını yaşadı.

Sağlık durumu uygun olan bayan sakinler arasından seçilen kafileye, huzurevi şube müdürü ve 1 sağlık personeli eşlik etti. Bayan sakinler, yaşadıkları süreçte kutsal toprakları ziyaret etme şansı buldukları için minnettarlıklarını her fırsatta dile getirdiler. Kutsal toprakları ziyaret eden kurum sakinleri, kış mevsimi gereği aşırı sıcakları hissetmeden hac vazifesini yerine getiren Müslümanların ziyaret ettikleri tüm yerlere kolayca gidebilmenin mutluluğunu yaşadılar. Ömürleri boyunca kutsal toprakların hasretini çeken huzurevi sakinleri, kendilerine Kabe-i Şerif'i, Mekke'yi, Medine'yi, Peygamber Efendimizin doğduğu ve yaşadığı yerleri, toprakları dünya gözüyle görmeyi sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve ekibine teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title