Haberler

Bursa Büyükşehir, Küplüpınar'ın Yaralarını Saracak

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı, Küplüpınar Mahallesi'nde doğalgaz boru hattının patlatması sonucu meydana gelen yangında 4 bina ile 2 işyerinin kül olduğu Dicle Sokak'ı ziyaret etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Küplüpınar Mahallesi'nde doğalgaz boru hattı çalışması sırasında oluşan patlamanın ve yangının yaşandığı Dicle Sokak sakinlerini ziyaret ederek, en kısa sürede vatandaşların yaralarının sarılacağını söyledi.

Başkan Altepe, kazada evleri ve işyerleri zarar gören mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileğinde bulunarak, "Bursa'nın merkezinde Osmangazi İlçesi'ne bağlı Küplüpınar Mahallesi Dicle Sokak'ta Cuma günü öğle vaktinde sürdürülen altyapı çalışmaları sırasında doğalgaz borusu patlamıştı. Kaza sonucu çıkan yangında bölgedeki binalar zarar gördü. Büyükşehir Belediyesi olarak yangında yaşanan zararla ilgili tespitleri yaptık. Yaşanan bu üzücü olayda can kaybının olmaması en büyük tesellimizdir" dedi.
Başkan Altepe, mahalle sakinleriyle görüştüklerini anlatarak, "Dicle Sokak'taki 4 ayrı binada yaklaşık 12 daire bu durumdan etkilendi. Bazı binalar tamamen, bazıları da kısmen yandı. Ekiplerimiz en başından beri işin başındalar. Yapılan tespitlerin tamamlanmasının ardından Büyükşehir Belediyesi olarak hızlı bir şekilde vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidereceğiz. Yanan binalar tamamen yenilenecek. Yaralar da sarılmış olacak" diye konuştu.

"Büyükşehir yanımızda"
AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın da üzücü olayın maddi hasarla atlatılmış olmasına şükredildiğini ifade ederek, "Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz. Kaza anında özellikle itfaiye teşkilatımız hiç vakit kaybetmeden yangına anında müdahale etti. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe burada. Tüm yaraların sarılması noktasında vatandaşlarla daha önce de görüşmelerini yapmış. Bugün de durumu bir kez daha yerinde gördük. Vatandaşlarımızın yaşadığı maddi hasar kısa sürede karşılanacak ve mahalle sakinleri normal hayatlarına devam edecekler" şeklinde konuştu.
Küplüpınar Mahallesi Muhtarı İsmail Yavaş ise doğalgaz çalışması yapılırken üzücü olayın yaşandığını anlatarak, Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle mahalle sakinlerinin mağduriyetlerinin en kısa zamanda giderileceğini belirtti.
Kazazede ev sahibi Mehmet Arda, "Böyle büyük bir afeti can kaybı olmadan atlattığımız için şükrediyoruz. Başkanımız ilk gün beni bizzat telefonla arayarak her türlü imkanı seferber edeceğini söylemişti ve gecenin bu saatinde burada olması da bunun en büyük belirtisi. Allah razı olsun. Büyükşehir Belediyesi, bizim yanımızda, yardımlarını yapıyorlar. Yaramızın en kısa sürede sarılacağından eminiz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Altepe Osmangazi Dicle Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title