Haberler

Bursa Büyükşehir'den Yeni İlçelere Arazi Yolu

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 'Bütünşehir' uygulaması üzerine kent merkezi sınırlarına dahil olan yeni ilçelerde, hizmetlerine, arazi yollarının yapımıyla başladı.

Büyükşehir Belediyesi, 'Bütünşehir' uygulaması üzerine kent merkezi sınırlarına dahil olan tüm ilçelerde tarım arazilerine ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yol çalışmalarına başladı.

Bursa'ya 'marka kent' imzasını atan Büyükşehir Belediyesi, yeni 'Bütünşehir' yasasının uygulanmaya başlamasıyla birlikte, Büyükşehir sınırlarına dahil olan tüm ilçelerde, zaman kaybetmeden çalışmalarına başladı.
Yeni dönemde Bursa'yı kırsal kalkınmada da öne çıkarmak amacıyla hizmetlerini planlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin talimatı üzerine, ilçelerdeki hizmetlere arazi yollarının düzenlenmesiyle start verildi.
Büyükşehir Belediyesi'nin uzman kadroları tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında; Karacabey, Mustafakemalpaşa, İznik, İnegöl, Büyükorhan ve Orhaneli'de arazi yollarıyla ilgili çalışmalar yapılıyor. Çalışma kapsamında 8 ekip 8 ayrı noktada arazi yollarının tesviyesini gerçekleştiriyor. Büyükşehir Belediyesi sınırlarına yeni katılan tüm ilçelerde tarımla uğraşan vatandaşların daha rahat ve güvenli şekilde tarım arazilerine ulaşabilmeleri amacıyla yapılan çalışmalar, yaklaşık 4 bin kilometrelik yolu kapsıyor. Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi köy yollarında da çalışmalarını sürdürüyor. Köy yollarının asfalt ve yama çalışmalarında da 3 ayrı ekip çalışıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title