Haberler

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sudan'da 10 Su Kuyusu Açtı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Sudan'da 10 noktada su kuyusu açtıklarını bildirdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Sudan'da 10 noktada su kuyusu açtıklarını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Altepe, Türkiye ile Bursa'nın da hızla büyüyüp geliştiğini belirterek, sosyal sorumluluk projeleri içinde de etkin bir şekilde rol aldıklarını vurguladı.

Özellikle Afrika'da en büyük sorunun susuzluk olduğunu ve yılda 2 milyon çocuğun sağlıklı suya ve gıdaya erişememesi nedeniyle öldüğünü hatırlatan Altepe, Sudan ile Türkiye arasında iş birliklerinin arttığını ve Bursa'nın da bunda önemli bir görev üstlendiğini belirtti.

Altepe, şunları kaydetti:

"Başkent Hartum başta olmak üzere bölgede yoksullukla mücadele konusunda protokol hazırladık ve önümüzdeki günlerde Başbakanlık ve belediye temsilcilerimiz Sudan'a giderek bu protokolü imzalayacak. İlk etapta İHH'nın organizasyonu ile Hartum bölgesinde son iki ayda 10 ayrı noktaya su kuyuları açtık. Hayırsever iş adamlarımızın destekleriyle yapılan bu çalışma ile bölge halkı rahat bir nefes almış oldu. Bu bölgeye el atmayı önemli bir sorumluluk olarak görüyoruz. Bundan sonra da Sudan'ın ve Afrika ülkelerinin yanında olacağız. Açılan kuyulara, Molla Arap, İsmail Hakkı Bursevi, 2'nci Murad ve Orhan Gazi gibi Bursa'ya özgü değerlerin isimlerini veriyoruz. Bu su kuyuları sayesinde bölge halkı sağlıklı içme suyuna kavuştu."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Altepe Afrika Sudan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title