Haberler

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden Kırsal Kalkınma Hamlesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla Keles'te kurduğu BESAŞ Süt ve Süt Ürünleri Tesisi törenle hizmete açıldı.
Bursa'nın daha yaşanabilir bir kent olması amacıyla şehri bir bütün olarak ele alan ve tüm...

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla Keles'te kurduğu BESAŞ Süt ve Süt Ürünleri Tesisi törenle hizmete açıldı.

Bursa'nın daha yaşanabilir bir kent olması amacıyla şehri bir bütün olarak ele alan ve tüm ilçelerin kalkınmasına yönelik adımlar atan Büyükşehir Belediyesi'nin, Keles'te kırsal kalkınmanın önünü açacak Süt ve Süt Ürünleri Fabrikası hizmete açıldı.

Kent merkezine en fazla göç veren dağ ilçelerinin ekonomik olarak güçlenmesi ve bölgede yeni istihdam alanlarının oluşturulmasının yanında hayvancılığın yeniden gelişmesi açısından hayati önem taşıyan tesisin açılış törenine, Keles Kaymakamı Ahmet Oğuz Aslan ile AK Parti İl Başkanvekili Murat Demir, BESOB Başkanı Arif Tak ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala ile ilçe belediye başkanları, partilerin ilçe temsilcileri, hemşehri dernekleri temsilcileri ve vatandaşlar yoğun katılım sağladı. Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da hazır bulunduğu törende KÖYDER halk oyunları ekibi özel bir gösteri yaptı.

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK EZBER BOZUYORUZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, güzel bir projenin daha Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, "Üretim konusunda sıkıntı yaşayıp göç veren bölgede, uzun yıllar söylenen bir yatırımı gerçekleştiriyoruz. Bu tesisi 6 ay gibi bir sürede titizlikle çalışan BESAŞ çalışanlarına, Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına ve çalışmalara destek veren dağ yöresi halkına teşekkür ediyoruz" dedi.

"Büyükşehir Belediyesi olarak bu dönemde ezber bozuyoruz. Her alanda kentimizi, halkımızı ilgilendiren her şeyle ilgileniyoruz" diyen Başkan Altepe, kentin her köşesinde kalkınmayı sağlamak için, güçlü, kalite kenti ve göç vermeyen Bursa'yı hedeflediklerini söyledi. Bursa'yı daha modern bir noktaya taşıma noktasında Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını anlatan Altepe, "Bursa'nın güzellikleriyle, tarihiyle, tarımıyla, kültürel mirasıyla her alanda kalkınan öncü lider kent oluşturmak hedefimizdir. Başbakanımızın desteğiyle yerel yönetimler güçleniyor. En iyi yönetim yerinden yönetimdir" diye konuştu.

KIRSAL KALKINMA BAŞLADI

Bursa'da özveriyle çalıştıklarını hatırlatan Başkan Altepe, "Bizler örnek bir belediyecilik sergiliyoruz. Her alanda yerelin gücünü gösterelim istiyoruz. Modern bir kent olarak Avrupa şehirleriyle yarışıyoruz. Osmangazi'de, Nilüfer'de ne varsa Orhangazi'de ve Keles'te de o olacak, amacımız eksikliklerin giderilmesidir. Bu da güçlü yerel yönetimlerle olur. Büyükşehir Belediyesi olarak sadece 7 ilçede değil, tüm ilçelerde hizmet binalarından, üretimin her alanda desteklenmesine, yol ve kaldırım çalışmalarından spor alanlarına kadar her konuda çalışmalarımızı yapıyoruz" dedi.

Göreve geldikleri günden bu yana hizmetlerde hiçbir zaman sınır ayrımı yapmadıklarını ve özellikle de dağ bölgesinin sosyal açıdan gelişmesine yönelik adımları bir bir attıklarını dile getiren Başkan Altepe, süt tesisinin kırsal kalkınma açısından atılan en somut adım olduğunu kaydetti.

Tesis sayesinde bölgede tarım ve hayvancılığın yeniden ivme kazanacağını ifade eden Altepe, "Üreticimiz kazanacak ve bölgede refah seviyesi yükseldikçe göç sorunu ortadan kalkacak. Üretimin kalitesinin artması, ambalajlanması ve fuarlara katılması dahil olmak üzere üretici her konuda Büyükşehir Belediyesi'nden destek alacak ve Bursa bu konuda da örnek olacak" şeklinde konuştu.

BELEDİYE ŞİRKETLERİNİN PERFORMANSI YÜKSEK

Büyükşehir Belediyesi şirketlerinin de desteğiyle kente hizmette performansın arttığını ifade eden Başkan Altepe, BURULAŞ ve BESAŞ'ın çok yönlü çalışmalarla kente değer kattığını ifade etti. Keles BESAŞ süt ve süt ürünleri tesisinin dünyanın konularında en önde gelen firmalarının süt işletme makineleri kullanılarak tam donanımlı olarak kurulduğunu belirten Altepe, "Tam donanımlı laboratuvarında üretilen ürünler gerekli testlerden geçirilerek özel araçlarla Bursa'ya ulaştırılacak. Tesis yaklaşık 9 bin metrekarelik alan içinde 3 bin metrekarelik kapalı alana sahip. Daha önce Tekel binası olarak kullanılan tesis binası Keles Belediyesi ile BESAŞ arasında yapılan protokolle Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmişti. Büyükşehir Belediyesi, bölgenin menfaatine çalışmalar yapılması için binayı BESAŞ'a devretti" diye konuştu.

Başkan Altepe, dağ yöresinin kalkınmasına destek olacak tesisle Bursa'nın yine örnek olacağını belirterek, "En gelişmiş makine ve teçhizatla çalışacak olan tesis, tek vardiyada 30 ton süt işleme kapasitesine sahiptir. Günde 3 vardiyada 60-70 ton günlük süt işlemeyi hedefliyoruz. Bu sayede, Keles, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık yöresindeki hayvancılık kalkınacak ve bölgeye iş imkanı sağlanacak. Fabrikada kaşar peyniri, ayran, günlük pastörize süt, kaymaklı-kaymaksız yoğurt, kahvaltılık lor peyniri, krema üretiliyor ve ilerleyen dönemlerde de ek yatırımlarla tereyağ, kaymak, çeçil peyniri ve dil peyniri üretimi gerçekleştirilecek" şeklinde konuştu.

BEKTAŞ'TAN ALTEPE'YE TEŞEKKÜR

BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, 30-40 yıl önce başlayan göçün bölgede ciddi anlamda yaşandığını ifade ederek, "Sosyal bir olgu olan göçe karşı tedbirimizi almalıyız. Mesleki ve siyasi idari hizmetlerim süresince kalkınmaya destek olmaya çalıştık. Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştirdiğimiz bu proje, hem dağ insanına hem de Bursa'ya hizmet edecek. Bir yanıyla istihdama katkı sağlarken bir yandan da ilçemize katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu bakımdan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür ediyorum. Buraya pek çok kişinin emeği geçti. Bundan sonra da kentin yararına olacak hizmetlere devam edeceğiz" dedi.

BÖLGE HALKINDAN ALTEPE'YE TEŞEKKÜR PLAKETİ

Keles Belediye Başkanı Süleyman Kaynak, daha önce Tekel Genel Müdürlüğü'ne ait atıl bir mekan olan alanın Keles'e kazandırıldığını hatırlatarak, mekanın düşük bir bedelle Büyükşehir Belediyesi'ne kiralandığını söyledi. Kaynak, süt üretim tesisinin bölgenin ekonomik gelişimine, istihdama ve göçün önlenmesine katkı sağlayacağı için tüm halkı sevindirdiğini ifade etti.

Keles Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gökalp de ilçenin geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olduğundan bu tesisinin süt üreticisine katkı sağlayacağına inandığını belirterek, bölgedeki göçün de bu sayede önüne geçileceğini söyledi. BESAŞ gibi bir şirketin bölgede böyle bir tesis kurmasının önemli olduğunu ifade eden Gökalp, Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başkan Altepe'ye bölgeye katkılarından dolayı teşekkür plaketi ve çiçek verildi. Başkan Altepe, protokol ile birlikte açılış kurdelesini kestiği tesiste incelemelerde bulundu. Kurulan stantta ilk alışverişi de Başkan Altepe yaptı.

İSTİHDAMA BÜYÜK KATKI

Keles, Orhaneli, Harmancık ve Büyükorhan'da kırsal kalkınmanın sağlanması konusunda öncü bir rol üstlenen BESAŞ tarafından kurulan tesiste, bölgede hayvancılığın gelişmesi amacıyla köylerden toplanacak sütler, günlük pastörize süt, kaşar peyniri, ayran, kaymaklı- kaymaksız yoğurt, krema, kahvaltılık lor ve peynir olarak işlenecek. İşlenen ürünler, BESAŞ'ın tüm satış noktalarında birinci elden tüketiciyle buluşacak. İstihdam açısında da bölgeye hareket getirecek olan tesis, tam kapasiteye ulaştığında 30 kişi istihdam edilecek ve personel alımlarında bölge halkına öncelik verilecek. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Recep Altepe oğuz aslan Keles Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title