Haberler

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde Davul-zurnalı Toplu İş Sözleşmesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet–İş Sendikası arasında bin 331 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet–İş Sendikası arasında bin 331 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmzalanan sözleşme ile en düşük işçi maaşı 2 bin 628 liraya çıktı. Sözleşme sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Recep Altepe, işçilerle davul-zurna eşliğinde oynadı.

Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet– İş Sendikası tarafından hazırlanan toplu iş sözleşmesi, BUSKİ Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen törenle imzalandı. Hizmet- İş Sendikası'na bağlı bin 331 işçiyi kapsayan toplu sözleşme, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Hizmet- İş Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öz tarafından imzalandı. İşçiler, sözleşme sevincini, davul-zurna eşliğinde kutlayarak bayram coşkusunu erkenden yaşadı. Başkan Altepe de işçilerle birlikte oynayarak sevinçlerine ortak oldu.

15 Mart 2015 ile 14 Mart 2017 tarihlerini kapsayan sözleşmedeki zam oranları yüzde 4 ile 27 arasında değişiyor. Büyükşehir Belediyesi'nden 864, BUSKİ'den de 467 işçiyi kapsayan sözleşmeyle en düşük işçi maaşı da 2 bin 147 liradan 2 bin 628 liraya çıkarıldı. Sözleşmede, en düşük maaşların zam oranları yüksek, en yüksek maaşların zam oranları da düşük tutularak denge sağlanmasına ve aradaki ücret farklılıklarının giderilmesine çalışıldığı belirtildi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hizmet İş Sendikası Recep Altepe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title