Haberler

Bursa Belediye Başkanı Altepe, Kapadokya'da

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kapadokya bölgesinin önemli merkezlerinden Göreme Açıkhava Müzesini gezdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kapadokya bölgesinin önemli merkezlerinden Göreme Açıkhava Müzesi'ni gezdi.

"Sağlıklı Kentler Birliği 10'uncu Yıl Konferansı" kapsamında Kırşehir'de bulunan Altepe, Nevşehir'in Ürgüp ilçesi Göreme beldesine geçti.

Altepe, ailesiyle Göreme Açıkhava Müzesi'ni gezdikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerine dikkati çekti.

Nevşehir'e daha önce gelmesine rağmen Kapadokya'yı gezme imkanı bulamadığını belirten Altepe, şöyle konuştu:

"Türkiyemiz, yeryüzünün cennet köşelerden biri ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış önemli bir merkez. Bu medeniyetlerin en önemlilerinden Kapadokya bölgesinde bulunmaktan oldukça memnunum. Buradaki kilise ve kaya oyma evler insanı adeta büyülüyor. İnsanların burada bir dönem yaşamlarını sürdürmüş olmaları çok ilginç. Kapadokya bölgesi gerçekten büyük bir miras. Anadolu sadece bizim mirasımız değil, bir dünya mirası olan değerli topraklar."

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ise nasıl ki Bursa, Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda kültür ve miras özelliği kazandıysa Kapadokya bölgesinin de Hristiyanlığın geliştiği bir yer olması özelliğiyle dünya mirası olarak gelecek nesillere aktarılacak bir kültür merkezi olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Altepe Kapadokya Göreme Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title