Haberler

Büyükataman: AK Parti ile CHP Koalisyonu Muhtemel Gözüküyor

Güncelleme:

Bursa Valiliği tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma törenine katılan MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, gazetecilerin sorularını yanıtladı. İsmet Büyükataman, "AK Parti ile CHP koalisyonu muhtemel gözüküyor." dedi.

"KAOSA ASLA İZİN VERMEYİZ"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçtiğimiz günlerde partilerini ziyaret ettiğini ve bu ziyarette MHP'nin görüşlerini Davutoğlu'na aktardıklarını hatırlatan Büyükataman, MHP olarak ülkenin karmaşaya ve kaosa sürüklenmesine asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.

"TEK ÇARE ERKEN SEÇİM"

AK Parti'nin bir hükümet kuramaması halinde tek çarenin erken seçime gitmek olduğunun altını çizen Büyükataman, "Sayın Davutoğlu, önce CHP genel başkanını, ardından MHP'yi ve son olarak HDP'yi ziyaret etti. Koalisyon konusundaki yaklaşımlarını, siyasi partilerinin bu konuya bakışının çalışmasını yürüttü. MHP'yi ziyaretlerinde olumlu ve verimli görüşme yaptık. MHP ülkenin kargaşaya kaosa sürüklenmesini asla müsaade etmez. MHP'ye bir sorumluluk düşerse AK Parti ile koalisyon şartlarını görüşmemiz için 3 önemli hassasiyet var. Bu hassasiyetleri kendilerine ilettik." diye konuştu.

"EMANETİ SAHİBİNE TESLİM ETMEK LAZIM"

Var olan meclis şartlarında hükümetin oluşmaması halinde erken seçime gidileceğini söyleyen Büyükataman, 'Bir koalisyon hükümeti oluşturulamazsa yapılacak olan iş bellidir. Emaneti sahibine iade etmekten başka bir şey yoktur. Sandık önümüze konulur. Emanet millete iade edilir. Bir erken seçimle milletin yeniden iradesine müracaat edilir." dedi.

"AK PARTİ-CHP KOALİSYONU MUHTEMEL"

Büyükataman, "Önümüzdeki günlerde bayramdan sonra Sayın Davutoğlu görüşmeler yapacağını ve netice alacaklarını söylemiştir. CHP genel başkanı ve sayın başbakanın yapmış olduğu değerlendirmelerinden görüldüğü üzere AK Parti ile CHP koalisyonu muhtemel gözüküyor. İkinci görüşmelerde bu şekillenir. Milletin beklentisi bir hükümetin kurulmasıdır. AK Parti milletin verdiği mesajı iyi okumalıdır. Öncelikli sorumluluk AK Parti'nindir. Umuyorum milletimizin beklentisine uygun, bayram sonrası uzlaşmaya dayalı koalisyon hükümeti olur." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmet Büyükataman Ahmet Davutoğlu Ak Parti Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (73)

Asv:

Akp chp birleşirse biz akpliler bir daha akp oy vermeyiz akp chp koalisyon yapmak demek denize düşen yılana sarlır demek.

153
87
yanıtYanıtla
Akpli:

Akp chp ile koalisyon yaptıgı halde kendi fişini çeker.Ve bende bi akpli olarak bu koalisyondan sonra akpye oy vermeyeceğim.

158
5
yanıtYanıtla
Koyu akpliler.:

Akp chp birleşirse bir daha akp oy yok seçime gitmesini istiyoruz kamu taşeron memur işçi ayrmadan kadro verirse asgari ücret vergiler kaldrırsa akp halk arkanda chp mhp bunlarla birleşme halkla birleş.

130
3
yanıtYanıtla
ali:

Akp mhp koalisyonu olmali ve acilim bitmelidir.

17
37
yanıtYanıtla
ulubatli 43:

Burada sözde mhpye oy verdik pismaniz diyen zavalli yalancilar...en dürüst ve ilkeli parti mhp.asla dik durusundan vazgecmiyor ve kirmizi cizgileri var! Ögle ikili oynamiyor,madem akp cok istiyor koltukta kalmayi o zaman ya mhpnin sartlarini kabul edecek yada eeken secime gidip milletten izin alacak.Sayin bahceli secim aksami cok net konusmustur ve oy verenlerin hepsi arkasindadir!

12
40
yanıtYanıtla
Mete kalaycı:

Ülkeyi erken seçime götürün AKP yı tek başına ıktıdara getırın eğer MHP sorumluluk almaktan kaçarsa bunun bedelını ve vebalını çok ağır öder... Bu mıllet MHP ye bu ülkeyi yönetsin dıye oy verdi kaçsın diye oy vermedi...

40
4
yanıtYanıtla
musluman:

su durumda chp yi mhp ye tercih ederim mhp cozum sureci bitsin diyor yani vampir gibi kan istiyor sehit istiyor savas istiyor ulke kaisa suruklensin istiyor farkinda olmadan ulkeyi mhp zihniyeti boluyor

7
34
yanıtYanıtla
SAFLAR:

KUALOSYON OLMAYACAK. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

33
4
yanıtYanıtla
hakiki:

Mhp dinsiziyle koaliasyon olmaz

11
23
yanıtYanıtla
birisi:

MHP olmasında kim olursa olsun zaten MHP ile birleşirse AKP biter şahsi düşünce

14
13
yanıtYanıtla
Tüm 73 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title