Haberler

Bursa Bıçağı Yeniden Tasarlanıyor

Güncelleme:

Bursa Bıçakçılar Derneği tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen 'Bursa Bıçakları Tasarım Yarışması'na başvurular, 14 Nisan Pazartesi günü başlıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Bıçakçılar Derneği tarafından bu yıl 4. kez düzenlenen 'Bursa Bıçakları Tasarım Yarışması' ile geleneksel Bursa bıçakları yeniden değer buluyor.

Bursa'nın tüm güzellikleriyle geleceğe taşınmasını ilke edinen Büyükşehir Belediyesi, Bursa bıçaklarını yeniden marka haline getirip, dünya vitrinine çıkarmak için 3 yıldır yaptığı tasarım yarışmasını bu yıl da hayata geçirdi. Büyükşehir Belediyesi'nin, Bursa Bıçakçılar Derneği ile birlikte düzenlendiği yarışmayla, geleneksel Bursa bıçaklarının da marka haline getirilmesi ve aynı zamanda bıçak üretimi yapan her üretici ile el becerisi, tasarım ve kabiliyetine güvenen vatandaşların desteklenmesi hedefleniyor. Bu yıl mutfak ve kasap bıçağı, kılıç, hançer ve av bıçakları, çakı, testere ile döner, pastırma ve börek bıçağı kategorilerinde gerçekleştirilen yarışmaya başvurular, 14 Nisan – 23 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Başvuru formları da www.bursa.bel.tr adresli web sitesinden veya Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı Kültür Şube Müdürlüğü'nden temin edilebilecek. Eserlerin 23 Mayıs Cuma günü mesai bitimine kadar teslim edileceği yarışmada değerlendirme sonuçları ise 28 Mayıs Çarşamba günü Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinden ve medyadan kamuoyuna açıklanacak. Yarışmada her kategoride birincilik ödülü 7000 TL, ikincilik ödülü 5000 TL ve üçüncülük ödülü 3000 TL olarak belirlenirken, toplam 99.000 TL değerinde ödül sahiplerini bulacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title