Haberler

Bursa Beşizlerden Birine Erdoğan'ın Annesi Tenzile Adını Verdi

Bursa'da dün dünyaya gelen Hatice veFatih Yılmaz çiftinin beşiz çocuklarına isim verildi.

Bursa'da dün dünyaya gelen Hatice veFatih Yılmaz çiftinin beşiz çocuklarına isim verildi. Kiloları 800 ile 1090 gram arasında değişen bebeklerin birine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın annesinin ismi olan Tenzile adı verildi. Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve eşinin ziyaret ederek hediye verdiği diğer dört kız bebeğe de Hira Nur, Havva, Rabia ve Berfin adı verildi. Ağrı'da oto elektrikçi Fatih Yılmaz, Hatice Yılmaz ile 8 yıl önce evlendikten sonra, 5 yıl boyunca çocukları olmadı. Daha sonra tedavi ile 3 yıl önce 'Ecrin' isimli kızları dünyaya gelen Hatice Yıldız, ikinci kez anne olmak istedi. Hatice ve Fatih Yılmaz çifti ise, müjdeli haberi kısa süre sonra aldı. Doktorlar tarafından Ağrı'da yapılan kontrollerde Hatice Yılmaz'ın beşiz beklediği ortaya çıktı. Doktorlar beşiz bebeklerin doğumunun riskli olabileceğini belirterek Yılmaz çiftine, daha donanımlı bir hastanede doğumu yapmalarını önerdi. Yılmaz çifti bunun üzerine iki ay önce Bursa'daki akrabalarının yanına gelerek yerleşti. Hatice Yılmaz,daha önce doktorların 3'ü kız 2'si erkek dediği bebeklerini erken doğum ile 5 kız olarak dünyaya getirdi. Doruk Özel Yıldırım Hastanesi'nde yaklaşık 1 saat süren doğum sonrası 5 kız çocuğu hayata gözlerini açtı. Bebeklerin küvezde bakım altına alındı.

Beşiz bebekleri Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Eşi Sevim Karaloğlu ile birlikte ziyaret etti.

Vali Karaloğlu aileyi ziyaret etmeden önce Doruk Yıldırım Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Mustafa Esgin, Yeni Doğan Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Birgül Mutlu ve Kadın Doğum Uzmanı Dr. Nuray Kuzukıran'dan Anne Hatice Yılmaz ve bebekler hakkında bilgi aldı. Anne Hatice Yılmazı ziyaret eden Vali Karaloğlu ve Sevim Karaloğlu bebeklere hediyelerini verdi. Ziyaret sonrası açıklama yapan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, bebeklerin sağlık durumlarının son derece iyi olduğunu belirterek, şöyle konuştu

Doktorlarımızdan aldığımız bilgiye ve doğdukları kilolara bakılırsa şu ana kadar durumları gayet iyi. Hastanemiz yeni doğan yoğun bakım ünitesinde her şey yapılmış, yapılıyor bu bizi memnun etti. Temennimiz odur ki beş bebeğimiz de sağlıklı bir şekilde buradaki yoğun bakımdaki süreçlerini tamamlarlar ve anneleriyle beraber evlerine çıkarlar. Babanın bir kızı daha var böylelikle altı kız babası bir vatandaşımız olmuş oldu. inşaallah hem çocukların bakımı konusunda hem de işsiz olan babaya iş bulma konusunda gerekli yardımları bundan sonra da yapmayı planlıyoruz.

Baba Fatih Yılmaz da, iş ve yardım konusunda verdiği destekten dolayı Vali Münir Karaloğlu'na teşekkür ederek, bebeklerin isimlerini soran Karaloğlu'na şu yanıtı verdi

Bebeklerin isimlerini eşimle birlikte birkaç ay öncesinden düşünmeye başlamıştık. İlk bebeğimizin adını kendisine duyduğumuz hayranlıktan dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın rahmetli anneleri Tenzile Hanımın adını verdik. Diğer kızlarımıza ise sırasıyla Hira Nur, Havva, Rabia ve Berfin adları koyduk.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Münir Karaloğlu Hatice Yılmaz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title