Haberler

Bursa: Bayrama Çadırda Girdiler

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde Nisan Ayında Çıkan Yangında 102 Evin Kül Olduğu Karaköy Halkı, Son İftarda AK Parti Bursa Milletvekili Şerif Birinç'i Ağırladı. Milletvekili Birinç, TOKİ Tarafından Başlatılan Konutların İnşaatının Yüzde 65'inin Bittiğini, Ekiplerin Bayram Süresince de Çalışacağını Söyledi. Bayrama Çadırda Giren Karaköylüler İse Katalitik Soba ile Isındıklarını, Hayatın Zor Olduğunu İfade Etti.

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde Nisan ayında çıkan yangında 102 evin kül olduğu Karaköy halkı, son iftarda Ak Parti Bursa Milletvekili Şerif Birinç'i ağırladı. Milletvekili Birinç, TOKİ tarafından başlatılan konutların inşaatının yüzde 65'inin bittiğini, ekiplerin bayram süresince de çalışacağını söyledi. Bayrama çadırda giren Karaköylüler ise katalitik soba ile ısındıklarını, hayatın zor olduğunu ifade etti.

Birinç, TOKİ tarafından başlatılan konutlar hakkında inşaat yetkililerinden bilgi aldı. Makro İnşaat Teknikeri Ramazan Çamur tarafından verilen bilgiye göre, Karaköy'de inşaatı devam eden konutların yüzde 65'i bitti. İnşaat çalışmalarını 190 kişilik ekiple yürüttüklerini, bayram süresince çalışacaklarını söyleyen Çamur, "Şu an 30 çiftli konutun çatılarını kapattık. Bayram süresince de çalışmalar aralıksız devam edecek. Bayram sonrası ekip sayımız 250 kişiyi aşacak. Bursa Valisi Nihat Canpolat ve İlçe Kaymakamı Adem Saçan, sürekli olarak Karaköy'e gelerek konutları denetliyor. Sözleşmeye göre işin teslim tarihi 13 Aralık 2006 fakat biz konutları Kasım ayı sonunda teslim etmeyi planlıyoruz" dedi.

Milletvekili Şerif Birinç de köylünün en büyük sıkıntısının ısınma problemi olduğunu belirterek, "Çadırlardaki yaşam elbette zor. Köylümüz katalitik sobalarla ısınmaya çalışıyor. Konutlar teslim edildiğinde yine ısıtma problemi yaşanacak çünkü inşaatlar yeni. Bu nedenle Karaköy halkına yakacak kömür yardımını da sağlayacağız. Köylümüz çok sabırlı, sabrın sonu inşallah selamet olacak" diye konuştu. Kızılay tarafından kurulan Çadırkent'te köylülerle sohbet eden Milletvekili Birinç, daha sonra inşaat çalışanlarıyla birlikte son iftar yemeğini yedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title