Haberler

Bursa Başbakan'ın Hediyelik Kılıçları Bursa'da Yapılıyor

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bursa gezisinde Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Recep Altepe tarafından hediye edilen kılıcı beğenince, Hacı Bektaş törenleri için Zülfikar benzeri kılıç istedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bursa gezisinde Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Recep Altepe tarafından hediye edilen kılıcı beğenince, Hacı Bektaş törenleri için Zülfikar benzeri kılıç istedi. Aynı gece hazırlanan kılıç, ertesi gün Başbakan Davutoğlu tarafından Hacı Bektaş törenlerine götürüldü.

Davutoğlu'nun ziyaret edeceği ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarına götürmek üzere verdiği sipariş üzerine Bursa'daki tek kılıç ustası 70 yaşındaki Emrullah Tamtürk, 5'i 'Zülfikar' olmak üzere 10 kılıç yapmak için çalışma başlattı. Evinin altındaki küçük işyerinde el emeğiyle üretim yapan Tamtürk, Başbakan Davutoğlu'nun kılıçları beğenmesinden mutlu olduğunu söyledi.

Bursa'ya önceki hafta gelen ve çeşitli açılışlar yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Recep Altepe tarafından el yapımı Bursa kılıcı hediye edildi. Zilfikar kılıcını dikkatle inceleyen Başbakan Davutoğlu, kendisinin kılıç ve kama koleksiyonu olduğunu belirterek, bu kılıcı da özel koleksiyonunda saklayacağını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu görüşme sırasında Başkan Altepe'den Hz. Ali'nin kullandığına benzer 'Zülfikar' kılıcı istedi. Davutoğlu bu kılıcı bir gün sonra Nevşehir'de yapılan Hacı Bektaş törenlerine götürdü ve Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu'na vererek bunun Hacıbektaş Müzesi'nde yer almasını istedi. Bir diğer kılıcı da Irak'ın Necef kenti valisi Adnan Al Zurur'a hediye etti.

Başbakan Davutoğlu'nun çok beğendiği ve yurt dışı gezilerinde dünya liderlerine hediye etmek istemesi üzerine Bursa'da yaşayan tek olan 60 yıllık kılıç ustası 70 yaşındaki Emrullah Tamtürk, 'Zülfikar kılıcı' üretimine başladı. Tamtürk, meslek hayatı boyunca başta Genelkurmay Başkanlığı Merasim Birliği kılıçları olmak üzere yüzlerce kılıç ürettiğini belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a a Başbakanlığı döneminde hançer yaptığını açıkladı. Son olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hediye edilmek üzere ürettiği kılıcın ardından kendisine dünya liderlerine hediye edilmek üzere yeni sipariş geldiğini ve bunları üretmeye başladığını söyledi.

Türkiye genelindeki halkoyunları ekiplerinin kalkanları, kamaları ve kılıçların büyük çoğunluğunu kendisinin ürettiğini belirten Emrullah Tamtürk, Artık mesleki olarak zirveye ulaştım, ancak bu sanatı yaşatmak için çalışıyorum dedi. Tamtürk ayrıca ürettiğim tüm kılıçlarıntamamen el emeği ve işçiliğinin bir ürünü olduğunu söyleyerek yaptıklarım ülke yöneticilerimiz tarafından beğenilince bende gurur duyuyorum diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Recep Altepe Hacı Bektaş Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title