Haberler

Baba Büyük Kızına, Anne İse Küçük Kızına Karaciğeri ile Hayat Verdi

Güncelleme:

Bursa'da, karaciğer yetmezliği bulunan iki kız kardeşten büyüğüne babası, küçüğüne ise annesi karaciğer nakli yaptı.

Bursa'da, karaciğer yetmezliği bulunan iki kız kardeşin imdadına, anne ve babası yetişti. Üç yıl önce 5 yaşındaki Melisa'ya baba Mesut Yılmaz, geçen hafta da 3 yaşındaki Havva'ya anne Yasemin Yılmaz karaciğerinin bir parçasını bağışladı.

BABA, FABRİKA İŞÇİSİ

Nakil ameliyatlarının ardından sağlığına kavuşan iki kız kardeş hastane koridorlarında oynayarak eğlendi. Bursa'da teyze çocukları olan ve 7 yıl önce evlenen 28 yaşındaki ev kadını Yasemin ve bir fabrikada işçi olarak çalışan 32 yaşındaki Mesut Yılmaz çiftinin ilk çocukları Melisa, 2013 yılında rahatsızlanınca Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

2013 YILINDAKİ OPERASYONLA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Burada yapılan tetkikler sonucunda Melisa'ya, safranın karaciğerden atılamaması nedeniyle oluşan karaciğer yetmezliği tanısı kondu. Bunun üzerine baba Mesut Yılmaz, kızının sağlığına kavuşması için karaciğerinin bir bölümünü Melisa'ya bağışladı. 2013 yılında gerçekleşen operasyonla küçük Melisa sağlığına kavuştu.

KARACİĞERLERİNİN BİR BÖLÜMÜNÜ KIZLARINA BAĞIŞLADILAR

Yılmaz çiftinin Melisa'nın karaciğer nakli olduğu yıl dünyaya gelen Havva adlı diğer kızlarında da aynı rahatsızlıklar başladı. Yapılan tetkik sonucunda Havva'da da safranın karaciğerden atılamamasına bağlı olarak karaciğer yetmezliği bulunduğu anlaşıldı. Bunun üzerine anne Yasemin Yılmaz, geçen hafta gerçekleştirilen operasyonla karaciğerinin bir bölümünü kızına bağışladı.

AMELİYATIN ARDINDAN KOŞMAYA BAŞLAD ILAR

Nakil ameliyatının ardından ayağa kalkarak koşmaya başlayan Havva, ablası Melisa'yla birlikte hastane koridorlarında oyun oynadı. Mutluluğu gözlerinden okunan anne Yasemin Yılmaz, kızlarının sağlıklı halini görmekten son derece mutlu olduğunu söyledi.

İKİ NAKİL AMELİYATINI DA GERÇEKLEŞTİRDİ

Karaciğer naklini 9 saatlik operasyonla tamamlayan Prof.Dr. Ekrem Kaya ve Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ziya Dündar, ameliyatını yaptığı Havva ve Melisa kardeşleri kucaklarına alıp sevdi.

AKRABA EVLİLİĞİNİN SONUCU

3 yıl arayla iki operasyonu da gerçekleştiren Prof. Dr. Ekrem Kaya, çocukların doğuştan safra kanalı problemleri olduğuna vurgulayarak, "Akraba evliliği sonucu her iki hastanın problemli olan karaciğerleri alındı. Anne ve babadan yapılan nakil ile sağlıklarına kavuştular Durumları çok iyi Havva'yı da kısa sürede taburcu edeceğiz." dedi.

YOĞUN ÇABA GÖSTERDİLER

İki kız kardeşin sağlıklarına kavuşması için organ nakil koordinatörleri Sahriye Keskin, Kerem Selimoğlu, Ersin Elgin ve Rafet Oflaz nakil boyunca hastanede yoğun çaba gösterdi. Koordinatörler, iki kız kardeşi mutlu gördükleri için bütün yorgunluklarını unuttuklarını söylediler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uludağ Üniversitesi Yasemin Yılmaz Mesut Yılmaz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title