Haberler

Bursa Askeri Lise Öğrencilerine Hayvanlı Sınav Motivasyonu

Askeri lise öğrencilerine hayvanlı sınav motivasyonuEdip TEKİN/BURSA (dha)-BURSA'da Işıklar Askeri Hava Lisesi, sınav öncesi öğrencilerin yaşadığı kaygıyı ortadan kaldırmak için 'Hayvan Destekli Terapi' uyguluyor.

Askeri lise öğrencilerine hayvanlı sınav motivasyonu

Edip TEKİN/BURSA (dha)-BURSA'da Işıklar Askeri Hava Lisesi, sınav öncesi öğrencilerin yaşadığı kaygıyı ortadan kaldırmak için 'Hayvan Destekli Terapi' uyguluyor. Yapılan araştırmada hayvanlarla iki saat ilgilenen öğrencilerin sınava çok daha rahat girdikleri, arkadaşlarından çok daha iyi sonuç aldıkları ortaya çıktı.

Geleceğin pilot askerlerinin yetiştirildiği 850 öğrencinin eğitim gördüğü Bursa ışıklar Askeri Hava Lisesi'nde sınav öncesi öğrencilerin yaşadıkları kaygı ve stres hayvan segisi ile gideriliyor. Hava Lisesi'nin eğitim uzmanları, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyeleri'nden Prof.Dr. Türel Özkul ile işbirliği yaparak öğrencilere sınav öncesi 'Hayvan Destekli Terapi ve Aktiviteler' uyguluyorlar. Dr. Hv. Öğ. Yzb. Eğitim Uzmanı Eyüp Şahin, "Bizim amacımız öğrencilerin çevresel duyarlılığını arttırmak. Onlara etik değerler kazandırmak. Öğrencileri sosyal ve iş hayatlarında başarılı yapmak. Bu kapsamda yaptığımız araştırmada, gönüllü öğrencilerden kontrol ve deney grupları oluşturduk. Onlara sınav ölçeği uyguladık. Sonuçlara baktığımızda hayvan destekli terapi uygulanan öğrencilerin sınav kaygısı, uygulanmayan öğrencilere göre daha az. Başarı oranları da aynı şekilde. Bunu yaygınlaştırmayı düşünüyoruz" dedi.

Yaptıkları çalışmadan çok güzel sonuç aldıklarını söyleyen İnsan Hayvan Etkileşimi Derneği Başkanı ve Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Türel Özkul, sınav öncesi hayvanlarla bir veya iki saat ilgilenen öğrencilerin başarılarının çok daha farklı olduğuna dikkat çekti. Daha önce benzer uygulamayı farklı okullarda okuma ve konuşam güçlüğü çeken çocukları köpeklerle bir araya getirerek denediklerini ve sevindiren sonuçlar aldıklarını belirten Prof.Dr: Özkul, "Bu kez Işıklar Askeri HAva Lisesi'nde pilot bir uygulama yapmak istedik. Gerekli girişimler sonucu izinleri aldık. Öğrencilerin sınav endişe ve kaygısını sınav öncesi tavşanlar kullanarak gidermeye çalıştık. Başardık da. Tavşanlarla stres atan öğrencilerin arkadaşlarından çok daha iyi sonuçlar aldığını gördük. Bu çalışma bizler kadar öğrencileri de sevindirdi" dedi.

Prof.Dr. Türel Özkul, Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesi'ndeki pilot çalışmanın Türkiye genelinde yaygınlaştırılması için başvuruda bulunacaklarını, sınav merkezlerinin önünde insan-hayvan etkileşimini sağlayacak odaların bulunması halinde öğrencilerin sınav kaygılarını azaltıp başarılarını yükselteceklerini sözlerine ekledi.

GÖRÜNTÜ BİLGİSİ: 2304isiklarasker

(BOYUT: 307 MB) (SÜRE: 9,39 dakika)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uludağ Üniversitesi Türel Özkul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title