Haberler

Bursa, Ardahan ile Kardeş Oldu

Bursa ile Ardahan arasındaki sosyal, kültürel ve ekonomik alanlardaki diyaloğu güçlendirmeyi hedefleyen kardeşlik protokolünü, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy imzaladı.

'Daha sağlıklı ve daha yaşanabilir, marka bir kent' hedefiyle Bursa'yı geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin diğer şehirleriyle kardeşlik bağlarını da güçlendirmeye devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin dostluk eli, artık Ardahan'a dek uzanıyor. Bursa ile Ardahan arasındaki sosyal, kültürel ve ekonomik alanlardaki diyaloğu güçlendirmeyi hedefleyen kardeşlik protokolü, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy tarafından imzalandı. Heykel'deki Tarihi Belediye Binası'nda gerçekleştirilen protokol, Bursa ile Ardahan'ı daha da yakınlaştırdı.

Bursa değişimin öncüsü

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2010 yılından bu yana Bursa ile Ardahan arasında sürdürülen kardeşlik diyaloğunun daha da gelişmesi hedefiyle protokol gerçekleştirildiğini söyledi. Başkan Altepe, Türkiye'nin tüm şehirlerinin gelişmesini hedeflediklerini vurgulayarak, "Bursa, Türkiye'nin en hızlı gelişen kentleri arasında yer alıyor. Bursa'daki değişim ve gelişimin diğer kentleri de desteklemesi ve örnek olmasından yanayız" dedi.
Başkan Altepe, Bursa'nın Ardahan'ı da güçlendirecek adımları atacağına işaret ederek, "Bursa ile Ardahan arasında sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda işbirliğinin gelişmesi, karşılıklı olarak kalkınmanın sağlanması ve deneyim ve birikimlerin paylaşılmasını sağlamayı hedefliyoruz. Bunun için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Deneyim paylaşımı

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy da Bursa'daki hızlı değişim ve gelişimi yakından izlediklerini ifade ederek, "Başkan Altepe'nin Bursa'da turizmin, tarihi eserlerin ve ekonominin gelişmesi noktasındaki yatırımlarını yakından takip ediyoruz. Bizler de bu tecrübelerden faydalanmak istiyoruz" dedi.

Bursa'da Ardahan nüfusu kadar Ardahanlı vatandaşın yaşadığını belirten Köksoy, "Bu nüfus Bursa'ya çok ciddi katkı sağlıyor. Bursa'nın da Ardahan'a katkı sağlamasını istiyoruz ve bu sinerjinin doğacağına inanıyoruz" diyerek, Ardahan'a kazandırılacak bir araç terminali için de Bursa'dan destek istedi.

Ardahan Valisi Ahmet Deniz ise Türkiye'deki gelişim ve değişimde Bursa'nın öncü rol oynadığını belirterek, protokolün Bursa ve Ardahan'ın ilişkilerini güçlendireceğini vurguladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Altepe Faruk Köksoy Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title