Haberler

Bursa 'Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi' Bursa'da Anlatıldı

'Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi' Bursa'da anlatıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın desteklediği, Garanti Mortgage'ın Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu ile birlikte geliştirdiği 'Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ikincisi Bursa'da gerçekleştirildi. Projenin tanıtımının yapıldığı etklinlikte İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platfortmu Başkanı Prof.Dr. Gürsel Öngören ve Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, projeyle ilgili protokol imzaladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, inşaat sektörünün önde gelen sivil toplum kuruluşları ve Garanti Mortgage ile bir araya gelerek, kentsel dönüşümde banka odaklı bir organizasyon yapısı ile 'Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi' oluşturdu. İstanbul'dan sonra bu projenin ikinci tanıtım toplantısı bugün Bursa'da, Hilton Otel'de yapıldı. Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, şunları söyledi:

"Mortgage uzmanı Garanti olarak, hem ülkemizdeki riskli yapıların yenilenmesi, hem de vatandaşlarımızın güvenli, modern, insan odaklı yaşam alanlarına kavuşması açısından, kentsel dönüşümü çok önemsiyoruz. Bu doğrultuda, eski ve riskli yapıların kentsel dönüşümü için, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın himayesinde 'Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi'ni başlattık. İstanbul'dan sonra Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu ve İMSİAD'le bir araya gelerek bu projeyi, Bursa'ya taşıdık. Kentsel dönüşüm kapsamında oluşturulan projeyle 3 finansman modelini şimdi de Bursa'da uygulayacağız. Bu modeller kapsamında, tüketiciler Bursa'da İMSİAD gibi saygın bir meslek kuruluşunun süzgecinden geçmiş firmalarla bir araya gelebilecek. Herhangi bir müteahhitle anlaşmadan bize gelenleri ise İMSİAD üyelerine yönlendirebileceğiz. Kentsel dönüşüm süreci içindeki tüm aşamalar proje ortakları aracılığıyla çözümlenebilecek. Evlerini yenilemek isteyen daire sahipleri, başlatılan kentsel dönüşüm süreci sonunda yeni dairelerini anahtar teslim alabilecek. Proje sayesinde, inşaat firmaları ve hak sahipleri açısından daha güvenilir bir sistem oluşturulacak. İstanbul İnşaatçılar Derneği'nin (İNDER) öncülüğünde uygulanan projenin ikinci ayağına Bursa'da İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş adamları Derneği'nin belirlediği şirketlerle devam edilecek. Böylece, eski binalarda ikamet eden hak sahipleri, finansman tarafında, Garanti Mortgage'dan destek alma ve İMSİAD müteahhitleriyle evlerini yenileme imkanı bulacak."

"SEKTÖR İÇİN ÇOK FAYDALI OLACAK"

İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, dernek olarak kentsel dönüşüme önem verdiklerini anlatırken, şöyle konuştu:

"Hükümetimizin başlattığı ve kentlerin daha yaşanabilir konuma gelmesini hedefleyen, sorunlu alanların ve binaların yıkılıp yeniden yapılandırılması anlamına gelen kentsel dönüşüm çalışmaları, İMSİAD olarak bizimde çok önemsediğimiz bir süreçtir. Kentimizin çehresini değiştirmek üzere 2015 yılında hız verilen kentsel dönüşüm çalışmaları Bursa'mızda da devam etmektedir. Bu anlamda İMSİAD'ın ev sahipliğinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu ile Garanti Mortgage tarafından birlikte düzenlenen toplantı, sektörümüz ve üyelerimiz açısından da çok faydalı olacaktır."

"MÜTEAHHİT VE HAK SAHİPLERİ UZLAŞMAYA YÖNLENDİRİLECEK"

Kurdukları bilgi ve iletişim ağıyla, daire sahipleri arasındaki uzlaşma süresinde hukukçu ve arabulucular vasıtasıyla halka destek vereceklerini belirten 'Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi'nin geliştiricisi Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof.Dr.Gürsel Öngören, proje ile ilgili bilgi verdi. Prof.Dr. Öngören, şöyle dedi:

'Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi İLE eski bina yenilemede mevcut organizasyon yapısı değişecek. Banka önderliğinde proje ortaklarıyla yürütülecek. Proje ile bankaya telefon edip süreci başlatan hak sahipleri, sürecin sonunda anahtar teslim olarak evlerini almaları sağlanacak. Bir başka önemli konu ise hak sahipleri arasında ortak çıkarlara dayalı bir uzlaşmanın sağlanması, Halen, müteahhitlerin cazip bulmadığı binalarda bu uzlaşmayı yönlendirecek kimse yok. Bundan böyle müteahhit ve hak sahipleri, banka önderliğinde proje ortaklarıyla, ortak çıkarları doğrultusunda uzlaşmaya yönlendirilecek."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gürsel Öngören İstanbul Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title