Haberler

Bursa 300 Traktörle 'Darbeye Tepki' Konvoyu

Bursa'da, darbe girişimine tepki olarak düzenlenen demokrasi nöbetine 20 bin kişi katıldı. İnegöl Ziraat Odası da 300 traktörle, 'Demokrasinin ve milli iradenin yanındayız' sloganıyla darbeyi protesto etti.

Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine başlayan ve Türkiye genelinde devam eden demokrasi nöbeti için Bursa'da yaklaşık 20 bin kişi, Ak Parti İl Başkanlığı'nın da bulunduğu Fomara Meydanı'nda toplandı. Kalabalık, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe karşıtı sloganlar attı. Bazı vatandaşlar da Türkçe ve yabancı dillerde dövizler taşıyarak darbe girişimini protesto etti. Meydanda kurulan platformda edilen duaların ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı konser verdi. Bu arada, kefen giymiş yaşlı bir kadının meydana gelip, demokrasi nöbetine destek verdiği görüldü.

İNEGÖL ZİRAAT ODASI 300 TRAKTÖRLE KONVOY OLUŞTURDU

İnegöl İlçesi'nde de vatandaşların meydanlardaki nöbeti sürerken, Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin çağrısı üzerine Türkiye İnegöl Ziraat Odası basın açıklaması yaptı. Darbe girişimini kınamak için toplandıklarını söyleyen İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, "Her akşam tuttuğumuz demokrasi nöbetinin haricinde çiftçilerimizle birlikte sahaya indik. Kendimizi göstermek suretiyle, demokrasiye destek amacıyla 300 civarında traktör ile şehrin içerisinden geçip biz de bu sürece katkıda bulunmak için buradayız" dedi.

Basın açıklamasının ardından yaklaşık 300 traktör, Özdilek Metal Sanayi Kavşağı'ndan İnegöl şehir merkezine doğru hareket etti. Traktör sürücüleri, araçlarını Türk bayraklarıyla süsleyerek ve korna çalarak şehir merkezinden geçtiği sırada uzun kuyruklar oluştu. Bu görüntülere yoldan geçenlerde destek verdi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Mehmet İNAN - Seyfettin ARAS/İNEGÖL- BURSA, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İnegöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title