Haberler

Burs Verdikleri Öğrencilerin Destekçi Aileleri Oldular

Denizli'de Pamukkale Üniversitesi'nin 1992 yılında kuruluşunda önemli rol oynayan ve katkı vermeye devam eden Denizli Yüksek Öğretim Vakfı, örnek bir projeyi daha hayata geçirdi.

Denizli'de Pamukkale Üniversitesi'nin 1992 yılında kuruluşunda önemli rol oynayan ve katkı vermeye devam eden Denizli Yüksek Öğretim Vakfı, örnek bir projeyi daha hayata geçirdi. Pamukkale Üniversitesi'nde 55 öğrenciye burs veren vakıf, destekçi aile projesini başlattı ve vakıf üyelerinin burs verdikleri öğrencinin destekçi ailesi olmasını sağladı.

Denizli Yüksek Öğretim Vakfı'nın geçen yıl hayata geçirdiği projenin tanıtımı Pamukkale Üniversitesi'nde düzenlenen yemekli geceyle yapıldı. Toplantıya Vali Abdülkadir Demir, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Denizli Yüksek Öğrenim Vakfı Genel Sekreteri Mehmet Ünal, vakıf üyeleri, destekçi aileler ve öğrenciler katıldı.

Denizli Yüksek Öğrenim Vakfı Genel Sekreteri Mehmet Ünal, Pamukkale Üniversitesi'nin geldiği noktayla gurur duyduklarını belirtti. 1987 yılında Denizli'de bir üniversite kurulsun diye başlattıkları çalışmaların ardından dünya üniversitesi olan Pamukkale Üniversitesi'ni tanıyamaz hale geldiklerini kaydeden Ünal, "Sonsuz mutluluk içindeyiz. Bizler hayırsever Denizli halkının katkıları ve rektörlerimizin bizden istediği görevleri yerine getirmek için hizmet ettik. En son 55 kişiye burs veriyorduk. Daha sonra destekçi aile projesini başlattık" dedi.

'ÖNEMLİ NOKTAYA GELDİK'

Proje Sahibi Ali Acar da Pamukkale Üniversitesi'ne burs desteği vermeye devam ettiklerini belirterek, "Uzun zamandan beri ihtiyacı olan öğrencilerin desteklenebilmesi için başka bir metodun gerekliliği kafamı kurcalıyordu. 2012 yılı genel kurulunda bu projeyi hayata geçirdik. Daha sonra üniversiteden bir öğrenciyi desteklemek istediğimi söyledim. O günden bu yana bir evladım daha oldu. Her zaman kapımız açık, ailesiyle tanıştık ve anlaştık. Bu konuyu paylaştığım Valimiz ve Rektörümüz bize tam destek verdi. Projede önemli bir noktaya geldik. Burs verdiğimiz öğrencilere destekçi aile de oluyoruz" diye konuştu.

'ÇOK ŞANSLI ÖĞRENCİYİM'

Projenin ilk destek alan öğrencisi olan Nagehan Nazire Yağın ise çok şanslı olduğunu söyledi. Kendisini destekleyen ailesine çok teşekkür ettiğini belirten Yağın, "Projenin ilk ve çok şanslı öğrencisiyim. Normal bir vakıftan burs alsaydım bu denli manevi haz hissetmeyecektim. Arada kurulan manevi bağ nedeniyle bize verilen bursu daha dikkatli harcıyorum. Beni destekleyen aileme çok teşekkür ediyorum. Denizli'de sıcak bir yuvam oldu" dedi.

'HUZURUN YOLU BURADA'

Denizli'de yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu belirten Vali Abdülkadir Demir de şunları kaydetti:

"Bu güzellikleri her gün yaşıyoruz. Bu projede yardım yapmanın çok ötesinde şeyler var. Bu ülke huzuru arıyorsa, belki de huzurun yolu burada. Ülke olarak her zaman güzellikleri dışarıda aradık. Eğer Denizli'deki örneği yaygınlaştırabilseydik bu çelişkileri yaşamayacaktık."

Konuşmaların ardından vakfın destekçi ailelerine teşekkür belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi.

ONB(AÖ/CK) - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pamukkale Üniversitesi Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title