Haberler

Marmaris'te Bürokratların Gözde Kampı Yıkılıyor

Güncelleme:

Marmaris'te paylaşılamadığı için kurumlar arasında davalara konu olan ve 10 yıldır atıl durumda bekletilen eski Köy Hizmetleri Kampının yıkımına başlandı.

Bürokratların gözde kampı yıkılıyor- Kurumlar arasında paylaşılamadığı için uzun yıllar kaderine terk edilen kamp, Muğla Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yıkılmaya başlandı- Denize sıfır, 30 bin metrekare alana 1982 yılında yapılan kamp, 80'li ve 90'lı yıllarda özellikle üst düzey bürokratların gözde tatil yeri olarak ünlenmişti Marmaris'te paylaşılamadığı için kurumlar arasında davalara konu olan ve 10 yıldır atıl durumda bekletilen eski Köy Hizmetleri Kampı'nın yıkımına başlandı. İçmeler Mahallesi'nin Kızılkum mevkisinde denize sıfır, 30 bin metrekare alana 1982 yılında yapılan kamp, 80'li ve 90'lı yıllarda özellikle üst düzey bürokratların gözde tatil yeri olarak ünlendi. Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ait kamp, bu kurumun kapatılmasının ardından Muğla İl Özel İdaresine geçti. Muğla'nın büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından Köy Hizmetleri Kampı, Muğla'da oluşturulan Devir Tasfiye Komisyonu tarafından yüzde 75 hissedarı Muğla Büyükşehir Belediyesi olan Muğla El Sanatları Sanayi Limited Şirketi'ne (MELSA) şirketine devredildi.Uzun yıllar atıl durumda bekletildiği için kullanılamaz hale gelen ve bazı kırımları imara aykırı olduğu belirtilen tesisin yıkımına karar verildi. Sabah saatlerinde bölgeye gelen Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Yapım ve Bakım Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, iş makineleriyle yıkıma başladı. Marmaris'in en değerli bölgeleri arasında gösterilen ve Marmaris Emlak Müşavirleri Derneğinin yaptığı araştırmada 50 milyon lira değerinde olduğu tespit edilen araziye, MELSA şirketi tarafından eğitim ve dinlenme amaçlı yeni bir tesis yapılacağı öğrenildi. .

Kaynak: AA / Güncel

Marmaris Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title