Haberler

Büro Memur-Sen Zonguldak Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu

Büro Memur-Sen Zonguldak Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu, gerçekleştirildi.

Büro Memur-Sen Zonguldak Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu, gerçekleştirildi. Genel kurulda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Engin Kocabey, Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olanlara karşı dik duruşu devam ettirilmek durumunda olduklarını kaydetti.

Büro Memur-Sen Zonguldak Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu İş-Kur Zonguldak İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Genel Kurula, Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Engin Kocabey ve Vecdi Yanbaz, Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, TTK APK Daire Başkanı Musa Şekerci, Gençlik ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, SGK İl Müdür Yardımcısı Okan Şentürk, sivil toplum örgütü temsilcileri, davetliler ve üyeler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Büro Memur-Sen Zonguldak Şube Başkan Adayı Ramazan Seyrek, kongrelerin demokrasi şölenleri olduğunu kaydederek şöyle dedi:

"Kongreler sendikaların mücadele demokrasi şölenleridir. Sendikaların ileriye dönük projelerinin çizildiği belirlendiği yerlerdir. Büro Memur-Sen kuruluşundan bu yana il temsilcisi olarak yürüttüğümüz çalışmalarımızı bu günden itibaren şube olarak yürüteceğiz. Kıymetli üyelerimiz hür ve bağımsız iradeleriyle Zonguldak Şubesinin yönetim kurulunu belirleyecekler. Altını çizerek ifade ediyorum ki Büro Memur-Sen Zonguldak Şubesi'nin Zonguldak için önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu biliyoruz. Önemli bir sivil toplum kuruluşu olarak da kalması için mücadelemize devam edeceğiz. Başta üyelerimiz ve Zonguldak halkımızın bize getirdiği haklı taleplerini çözme gayreti içerisinde olacağız. Ülkemizde ve ilimizde sendikal hareketler zayıflamaktadır, ancak buna rağmen Zonguldak Büro Memur-Sen'in yükselen grafiği dikkat çekmektedir. Çalışanların karşılığını alamadıkları, hakkaniyet ölçüsünden de uzaklaşıldığı müddetçe sendikamız Büro Memur-Sen, Memur-Sen ve Zonguldak şubesi olarak bizler bu hakları aramaya, talep etmeye ve mücadeleye devam edeceğiz."

Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar da kürsü konuşmasında Zonguldak'ın sorunlarına dikkat çekerek şunları dedi:

"Böylesine güzel bir günde Cumhuriyetimizin ilk ili olan Zonguldak'ta ve Büro Memur-Sen'in ilk kongresinde sizlerle birlikte olmanın, Zonguldak'ın en büyük sivil toplum örgütü, Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütünün temsilcisi olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Kongremizin hepimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bizler Memur-Sen olarak sendikacılığa başladığımız günden beri üç hususu çok önemsedik. Burada bir kez daha dile getirmek istiyorum. Birincisi şehrimizdir, ikincisi ülkemizdir, üçüncüsü de bütün insanlık alemidir. Şehrimiz noktasında baktığımız zaman Cumhuriyetin ilk iliyiz şehir olmuşuz ama ben Memur-Sen'in temsilcisi olarak üzülerek söylüyorum ki Cumhuriyet'in ilk ili olmamıza rağmen hak ettiğimiz yatırımları çok fazla alamadığımız görüyorum. Bakın bu gün Türkiye'nin diğer illerine gittiğiniz zaman yol sorunlarının hiçbirinde olmadığını görürken Zonguldak'ın halen yol sorunlarını çözemediğini, tünellerini bitiremediğini, belediyecilik noktasında nasıl noktaya geldiğini, hükumetten hala gerekli desteği alamadığını üzülerek belirtmek istiyorum. Öyleyse Cumhuriyet'in ilk ili Zonguldak'a yakışan nedir sorusunun cevabı Zonguldak'a yakışan Cumhuriyet'in ilk iline layık hizmetleri almak olacaktır. Bu noktada da Memur-Sen olarak ve Büro Memur-Sen olarak her platformda dillendireceğimizi ifade etmek istiyorum."

"BU ÜLKE ÜZERİNDE OYNANAN OYUNLARIN NE KADAR DERİN İZLER BIRAKTIĞINI DA ANLAMAK ÇOK ZOR OLMASA GEREK"^

Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Engin Kocabey de son günlerde yaşanan olaylarla ilgili şöyle dedi:

"Malumunuz Türkiye sıkıntılı bir süreçten geçmektedir. Geçtiğimiz haftalar içerisinde Türkiye'nin üzerinde yeniden bir operasyon, yeniden bir dalgalanma sürecinin başlatılmış olması ve bunun akabinde maalesef 31 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi sonucunda, özellikle Bingöl'de hayatını kaybeden emniyet mensuplarımıza ve hayatını kaybeden masum sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. 1836 yılında Encümen-i Danış denen bir yapı bu güne kadar varlığını sürdürerek gelebildiyse, bu ülke üzerinde oynanan oyunların ne kadar derin izler bıraktığını da anlamak çok zor olmasa gerek. Bizler, hem sivil toplumu örgütü olarak sendikamızın bünyesinde, çatısı altında hem de insan olarak beşeri hayat içerisinde, sosyal hayat içerisindeki yerimizi almamız münasebetiyle, birliğimizi dirliğimizi ortaya koyma adına daha iyi daha diri olma adına birbirimize daha fazla kenetleneceğimiz anları yaşamaktayız. Bu manada içimize fitne, fesat tabii ki kol gezecek. Herkes işini yapıyor. Ama herkesin bilmesi gereken bir şey var. Türkiye büyüyor. Türkiye büyüdükçe de birilerini rahatsız ediyor. Bu rahatsızlık ne kadar ileri seviyede olursa olsan biz dik duruşumuzu, teşkilatçılık adına ve insan olarak dik duruşumuzu mutlak surette ortaya koyarak devam ettirmek durumundayız. Bunun dışında sendikal beklentiler açısından özellikle son günlerde kamu çalışanlarını daha çok rahatsız eden hükumetin yıl sonu itibariyle hedeflediği yüzde beşlik enflasyon farkının yüzde 9.4 olarak belirlenmesi, toplu sözleşme sürecinde yaşanmış olan atılmış olan imzalar neticesinde kamu çalışanlarının bu konudaki hak kayıplarının ortadan kaldırılması adına bir kez daha hükumete buradan seslenerek, aradaki farkın kamu çalışanlarının mağduriyetinin giderilmesi noktasında işin peşini bırakmayacağımızı, takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum."

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar da konuşmasında AK Parti'ye destek verenlere teşekkür ederek şunları ifade etti:

""Ülkemizdeki istikrarın devam etmesi adına aynı şeyleri düşünüyoruz. Tabi sizler sivil toplum örgütü olarak sendikal faaliyetlerinizle bu görevi icra ediyorsunuz. Biz de siyasetçi olarak bir basamak üzerinde siyasi ve iktidar olarak bu görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Hepimizin bir görevi var. Yetkililerin, sorumluların bir görevi var. Ülke insanımızın daha mutlu yaşaması için zemin hazırlamak, çabalamak ve gayret etmektir. Sizler, temsil ettiğiniz kitlelerin mutluluğunu gördüğünüz de görevinizi yaptığınızı ifade edip mutlu oluyorsunuz. Yoksa eleştirildiğinizde, tenkit aldığınızda görevi yapamadığınızı ifade ediyorsunuz. Biz de iktidar partisi olarak ülke insanımızın mutlu olmasını, huzurlu olmasını, güvende olmasını, geçmişten daha iyi olması için yapılan bir takım yatırımlar, çıkartılan kanunlarla ilerletmeye çalışıyoruz. Bunun mükafatını seçimlerle alıyoruz. 2002-2014 dönemi içerisinde sizler de sivil toplum örgütleri olarak zaman zaman üzerinize düşen görevi yerine getirdiniz, destekler verdiniz. Sadece Memur-Sen konfederasyonunun daha güçlü olması değil, ülkemizin menfaatleri ve çıkarları doğrultuda katkı verdiniz. Milletimiz o gün bu gündür AK Parti iktidarına her geçen gün daha fazla teveccüh göstererek destek sağlıyor."

Konuşmaların ardından seçimlere gidildi. Seçimlerde oylanan tek listede şu isimler yer aldı:

"Ramazan Seyrek, Hüseyin Ayyıldız, İsmail Maden, Engin Bilgin, Hasan Yollu, Dursun İncebacak, Soner Keskin." - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Memur Sen Zonguldak Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title