Haberler

Büro Memur-Sen Kütahya Şube Başkanı Akyün Açıklaması

"Son günlerde iddia edilenin aksine, personel üzerindeki baskı yok olmuş ve çalışanların istediği sendikaya üye olması yönündeki engeller kaldırılarak, demokratik bir ortam meydana getirilmiştir''

Büro Memur-Sen Kütahya Şube Başkanı Eyüp Akyün "Son günlerde iddia edilenin aksine, personel üzerindeki baskı yok olmuş ve  çalışanların istediği sendikaya üye olması yönündeki engeller kaldırılarak, demokratik bir ortam meydana getirilmiştir" dedi.

Akyün, düzenlediği basın toplantısında, son günlerde sendikaları hakkında Valilik personeline kendi baskı uyguladıkları yönünde iddiaların olduğunu hatırlattı.

Şimdiye kadar hiçbir memura kendi sendikaları olması yönünde baskı yapmadıklarını savunan Akyün, şöyle konuştu:

"Kütahya Valiliğinde, 2013 yılına kadar özelleştirme uygulamaları sonucunda istihdam edilen 80'den fazla 4-C'li personelin tamamı, Kamu-Sen'e bağlı Türk Büro-Sen üyesidir. 4-C'li personelin tamamının istisnasız Türk Büro-Sen üyesi olması nedeniyle söz konusu personel üzerinde baskı yapılmak suretiyle üye yapıldıkları yolunda duyumlar alınmasına rağmen, ilgili personelin bu yönde resmi bir başvurusunun olmaması nedeniyle olay kamuoyuyla paylaşılmadı. Eğer bir baskı yapıldığından söz edilecekse son derece manidar olduğu aşikar olan bu durumun söz konusu edilmesi gerekirdi. Son günlerde iddia edilenin aksine, personel üzerindeki baskı yok olmuş ve  çalışanların istediği sendikaya üye olması yönündeki engeller kaldırılarak, demokratik bir ortam meydana getirilmiştir. Sendikamızın bu tür aslı astarı olmayan mesnetsiz iddialarla kaybedecek zamanı bulunmayıp, üyelerinden aldığı destekle memurlarımızın hak ve menfaatlerinin korunması, kazanımlarının arttırılması için demokratik mücadelesine devam edecektir." - Kütahya

Kaynak: AA / Yerel

Memur Sen Kütahya Eyüp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title