Haberler

Büro Memur-Sen İl Divan Toplantısı Yaptı

Büro Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından divan kurulu üyeleri ile birlikte gündem değerlendirmesi yaparak bir basın açıklaması düzenledi.

Büro Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından divan kurulu üyeleri ile birlikte gündem değerlendirmesi yaparak bir basın açıklaması düzenledi.

Düzenlenen basın açıklamasını okuyan Büro Memur- Sen Adıyaman Şube Başkanı Kadir Özşahin, şunları söyledi:

"1996 yılında bir elin parmak sayısını geçmeyecek kadar üç beş dava insanı ile birlikte başlattığımız sendikal mücadelemiz tüm hızıyla devam etmektedir. Zaman akıp gitmekte, insanların, milletlerin, Sivil Toplum Kuruluşların akıp giden zaman içerisinde zirveye ulaştığı dönemler bulunmaktadır. 1995 yılında kurularak şu anda 53 kurumun bulunduğu Büro Bankacılık ve Sigortacılık hizmet kolunda yer alan Büro Memur-Sen'in de zirveye ulaştığı dönem 2013 yılı oldu. Üye sayısını düzenli bir şekilde sürekli artıran Büro Memur-Sen, 2012 yılında aldığı yetkiyi 2013 yılında da artırarak devam ettirdi. Birçok eylem düzenleyen ve basın açıklaması yapan Büro Memur-Sen'in yaptığı eylemler arasında şüphesiz en dikkat çekeni Şubat 2013 yılında başlattığı kamuda başörtüsü özgürlüğü için 10 milyon imza kampanyası olmuştur. Yaklaşık bir ay süren bu kampanyada Türkiye genelinde 13 milyon 300 bin imza toplanmıştır. Bunu takiben 18 Mart 2013 de kamuda kılık kıyafet yönetmeliğini yok sayarak işyerlerimize serbest kıyafet ile gidilmeye başlandı. Bu eylemlerimizin sonucu olarak kamuda başörtüsü serbest bırakıldı ve akabinde TBMM de serbest bırakılarak Cumhuriyet tarihi boyunca kangren haline gelmiş bir sorun böylece çözülmüş oldu. Ancak biz bunu yeterli bulmuyoruz, bayan çalışanlar için sağlanan özgürlükler erkek çalışanlar içinde sağlanmalıdır ve bu yasal düzenlemeler hükümetlere bağlı yönetmeliklerle düzenlenmemelidir. Bu düzenlemeleri anayasamızdaki insan hak ve özgürlükler ile güvence altına alınmalıdır. 666 sayılı KHK ile kaybedilen mali ve özlük haklarımızın tekrar alınması için yurt çapında ve ilimizde de çeşitli eylemlikler ve basın açıklamaları yapılmıştır. Söz konusu haklarımızın alınması için mücadelemiz devam etmektedir ve alıncaya kadar da devam edecektir. 1996 yılından beri yapmış olduğumuz sendikal mücadelemizde bizi yalnız bırakmayan öncelikle üyelerimize şükranlarımızı arz ederken, il divan kurulumuzda görev alan ve bugüne kadar Büro Memur-Sen davasına sahip çıkan siz değerli gönül dostlarıma da sevgi ve saygılarımı sunuyorum." - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Memur Sen Adıyaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title