Haberler

Büro Memur-Sen'den Turhan Güven Tazeledi

Büro Memur-Sen 2. Olağan genel kurulu Muğla Öğretmen evinde yapıldı. Genel kurul toplantısına Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri, Memur-Sen Muğla İl Temsilcisi Önder Uçak, Memur-Sen'e bağlı sendikaların Başkan ve Temsilcileri, sivil toplu kuruluşu temsilcileri katıldı.

Büro Memur-Sen Muğla Şube Başkanı Bekir Turhan kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, demokrasilerde STK'ların vatandaş ile devlet arasında köprü rolü oynadığını belirterek, STK'ların vatandaşların düşüncelerinin devlete, devletin politikalarının da vatandaşa aktarımını sağlamakta olduğunu belirtti. Şube Başkanı Turhan, "Ülkemizde de Sivil Toplum Kuruluşlarının ne kadar önemli olduğunu son dönemlerde ve özellikle malum 15 Temmuz gecesi bir kez daha görmüş olduk. Darbe girişimi sonrası alınan olağanüstü hal kararı ve başlatılan soruşturmalar çerçevesinde uygulamaya konulan açığa alınma ve görevden uzaklaştırma tedbiri, yerinde ve gerekli bir işlemdir. O gün vatanı için şehit ve gazi olan kardeşlerimiz için, arkalarında bıraktıkları yüreği yanık eş, anne babaları, yetim ve öksüz kalan evlatları için hainlik yapanlar cezasını mutlaka çekmelidir. Ancak malum yapının dini değerleri ve dini değerlere sahip Müslüman vatandaşlarımızın saf düşüncelerini suiistimal etmelerinden dolayı tüm alnı secdeye gelen insanlara potansiyel suçlu gözüyle bakmak son derece telafisi mümkün olmayan hatalara sebebiyet vereceği aşikardır. Kamu görevinden çıkarma gibi ağır hukuki sonucu olan bir işlemden evvel en azından bu kişilere masumiyetini ispatlama imkanı tanıyacak bir yolun tanınması gerektiği, bu komisyonlarda yer alan ya da bu komisyonlara bilgi aktaran yetkililerin kılı kırk yararak işlem yapmaları ve ona göre karar vermeleri gerekmekte olduğunu aksi takdirde gerek bu dünya da gerekse ebedi alemde yapılan haksızlıklar ve adaletsizlikler muhakkak ki kişilerin karşılarına kul hakkı olarak çıkacaktır" dedi.

Memur-Sen'in kuruluşunda çalışması ve emeği olan Muğla Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Cavit Okur da STK'ların önemine değinerek, "Yapılan her işte iddianızın ve idealinizin olmasını gerekir. Aklınızı başkalarının emrine vermeyin" dedi.

Tek Liste ile gidilen seçim sonrası mevcut Şube Başkanı Bekir Turhan 4 yıllığına ikinci defa seçilerek güven tazeledi. Büro Memur-Sen 2. Olağan genel Kurulu sonucu şube yönetimi şu isimlerden oluştu. Başkan Bekir Turhan, yönetim kurulu üyeleri H. Murat Arslan, A. Tayfun Kutun, Hüsamettin Kadem, Serkan Tütüniçer, Ramazan Girin ve Ayvaz Ayaz. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadem Mete Memur Sen AK Parti Muğla Yerel Haberler

title