Haberler

Büro Memur-Sen'den Sağduyuya Çağrı

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan, Türkiye genelinde yaşanan olaylara Gaziantep’ten sağduyu çağrısında bulundu.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan, Türkiye genelinde yaşanan olaylara Gaziantep'ten sağduyu çağrısında bulundu.

IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etmek bahanesiyle Türkiye'nin birçok ilinde olaylar yaşandı. Gaziantep'te yaşanan olaylarda 4 vatandaş hayatını kaybetti ve çok sayıda vatandaş yaralandı. Birçok işyeri ve kamu malına zarar verildi.

Türkiye genelinde yaşanan olayların durmasına ilişkin sağduyu çağrıları yapılmaya devam ediyor. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan da Gaziantep'te katıldığı toplantıda vatandaşı sağduyulu olmaya davet etti.

Konuşmasına Bingöl'de şehit olan emniyet mensuplarına Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dileyerek başlayan Uğur Ünalan, şunları söyledi:

"Yeni Türkiye'nin konuşulduğu bu günlerde, Irak Şam İslam Devleti'ne tepki bahanesiyle ülkemizin çeşitli noktalarında çatışmalar çıkartıp, Türkiye'ye diz çöktürmeye çalışan şer odakları hiç durmadan çalışıyor. Bu süreçte halkımızın, Anadolu insanımızın ve basınımızın sağduyulu olması gerekir. Yanlış yönlendirmelerle, halkı farklı noktalara taşımakla, bazı yaraları kaşımakla topluma fayda sağlayamayız. Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz. Büro Memur-Sen olarak, vicdan ve akıl sahibi herkesi duyarlı olmaya, sağduyu ve kardeşlik içerisinde bir ve beraber hareket etmeye davet ediyoruz.

Bugün burada tüm Büro Memur-Sen üyelerini temsilen, birlik ve bütüne yol almanın mutluluğunu ve yine birlik ve bütünün amacını paylaşan başta şube başkanlarım olmak üzere, yönetim kurulu üyelerim ve birliğini buraya katan canlarla birlikte olmanın hazzını yaşıyorum. Şu anda bir olmak ve birliği paylaşmak üzere burada olan canlar ve yine burada olmak isteyip de olamayan, ama gönlüyle burada bizle olan dostlara selam olsun. Selam olsun canlara kardeşlere. Bu birleşime vesile olan ve öncülük eden siz değerli şube başkanlarıma ve Büro Memur-Sen'imizin çok kıymetli üyelerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Tüm insanlık için bir ve bütün olma zamanı gelmiştir artık ama ne yazık ki sıkışan, daralan dünyamızda birlik olmadan dirlik olamaz. Nitekim tarihteki örnekler bize bunu anlatmaktadır.

Birlik içindeki toplumlar başarılı olmuş, medeniyetler kurmuş, parçalananlar ise dağılmış, yok olmuş, tarihten silinmiştir. Bir olmak önce kendini kendinde bulmak, kendini kendinde görmek, var olanı açığa çıkartmak, sonra bütünün ayrılmaz bir parçası olduğunu bilmektir, sevmektir, saygı duymaktır. Gizlemek değil, açık olmaktır. Söylemek değil, uygulamaktır.

Birliğe giden yolda, bundan böyle, bir araya gelme anları başlamıştır. Artık Büro Memur-Sen olarak biz, bütünleşiyoruz. Biz, sizlere ve tüm kamu görevlilerine hizmet etmek için bir araya geliyoruz. Bizde kimin kalem olduğu, kimin kelam olduğunun önemi yoktur. İsimlere, unvanlara, mevkilere, makamlara değil, ortak bilinçle, Büro Memur-Sen üyelerine ve tüm kamu görevlilerine hizmet vaktidir şimdi. Hiçlikten hepliğedir yolumuz. Hep olunca, biz oldu yeni adımız. Önceden ben, sen, o olan bilincimiz; şimdi biz oldu, bir oldu sevincimiz. Şimdi birlikte bir söz, bir göz, bir öz, bir bilinç olarak yola devam dostlar. Bu zamanlar, bilincimiz ve imanımızın ışığıyla, birbirimize kenetleneceğimiz zamanlardır." - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Memur Sen Türkiye Işid Yerel Haberler

title