Haberler

Büro Memur Sen'den İşi Yavaşlatma Eylemi

Büro Memur-Sen Gaziantep Şubesi, 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü’nde iş yavaşlatma eylemi ve basın açıklaması yaptı.

Büro Memur-Sen Gaziantep Şubesi, 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü'nde iş yavaşlatma eylemi ve basın açıklaması yaptı.

Büro Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Hanifi Borazan, yaptığı açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi, havacılığa katkılarından dolayı, personel giderleri olarak Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı'ndan yeni Eurocontrol 'den para almaktadır. Devlet Hava Meydanları İşletmesi personel gideri olarak aldığı bu parayı havacılık tazminatı adı altından personeline ödemektedir. Bu tazminatı Meteoroloji personeline ödenmesi ise maalesef engellenmektedir. İki kurum arasındaki bu farklı uygulama haksızlıktır, adaletsizliktir" dedi.

Borazan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün, personel gideri için Eurocontrol'dan 2012 yılında 27 milyon, 2013 yılında 33 milyon, 2014 yılında 36 milyon lira aldığını ileri sürerek, bu adaletsizliğin giderilmesini istedi. Büro Memur-Sen olarak vatandaşları mağdur edecek böyle bir eylemi yapmak istemediklerini belirten Borazan, "Meteoroloji çalışanlarının mağduriyetini son verilmesi için havacılık tazminatı mecliste yasalaştırılmalıdır. Aksi takdirde Büro Memur-Sen olarak, meteoroloji çalışanlarına havacılık tazminatı ödenene kadar yeni eylemlerle, basın açıklamalarıyla mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Meteoroloji Günü Gaziantep Memur Sen 23 Mart Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title