Haberler

Büro Memur-Sen'den Basın Açıklaması

Büro Memur-Sen Burdur Şube Sekreteri Ali Kalabalık, Burdur Adliyesi önünde adalet çalışanlarının uğradıkları haksızlıkları dile getiren bir basın açıklaması yaptı.

Burdur Adliyesi önünde gerçekleşen basın açıklamasına Büro Memur-Sen'e bağlı adliye çalışanları da katıldı. Adliye çalışanlarının sorunları için hiç bir yasa tasarısı hazırlanmadığını dile getiren Büro Memur-Sen Burdur Şube Sekreteri Ali Kalabalık, "Bugün Adalet Bakanlığı'nda mahkumların sorunlarının çözümü için bir günde yasa tasarısı hazırlanırken, mahkumlara ödül sistemi getirilirken 80 bin adliye personelinin sorunlarının çözüm için hiçbir yasa tasarısı hazırlanmadı. Bırakın yasa tasarısını bir tek yönetmelik bile hazırlanmadı. Bakanlıkta önceden uygulanan nöbet ücretleri ve havuz sistemi kaldırılarak çalışanlar mağdur edildi. Bu da yetmezmiş gibi fazla mesailerin ve yol yardımlarının kaldırılması, promosyon dağıtımındaki adaletsizlik de bu işi artık işkence haline getirdi. Her yıl iki kez yapılan kurum idari kurul toplantılarında personelin sorunları hep kulak ardı edildi. Bürokrat ve siyasetçiler kendi konumlarını korumak uğruna bu sorunların çözümü için kılını dahi kıpırdatmadı. Hindistan'da kalkan kast sistemi Adalet Bakanlığı'nda hala devam etmektedir.Her yıl olduğu gibi Adalet Bakanlığı 2013 yılı bütçesinde personelin adı dahi geçmemektedir. Bilindiği gibi, son bir yıl içinde doğal gaza, elektriğe ve akaryakıta ortalama yüzde 30'un üzerinde zam geldi. Zorunlu olarak tüketmemiz gereken her ürüne ardı ardına zam yapılmakta.Buna rağmen çalışanların durumu düşünülmemektedir. Kaşıkla verilen zamlar kepçeyle geri alınmaktadır.Kendi personeline karşı adil olmayan, 80 bin personelini görmezden gelerek yıllardır yapılan bu uygulamalar, Adalet Bakanlığı'nın adının personelce tartışılır hale getirdi" dedi.

Adliye çalışanlarının isteklerini sırayla açıklayan Büro Memur-Sen Burdur Şube Sekreteri Ali Kalabalık şöyle konuştu:

"Adalet terazisinin ibresinin bir kez de olsa çalışanlara dönmesini istiyoruz. Kimsenin çocuğumuzun aşına göz dikmesini istemiyoruz. Adliyelerde bozulan çalışma barışının yeniden sağlanmasını istiyoruz. Bunun için, tüm adalet çalışanlarına insan onuruna, haysiyetine yakışır bir ücret verilmelidir. Nöbet ve havuz paraları tekrar ödenmelidir. Fazla mesai ücretleri kaldırılmamalıdır. Yol yardımları kaldırılmamalı ve tüm ülke geneline yaygınlaştırılmalıdır. Mübaşirler genel idari hizmetler sınıfına mutlaka geçirilmelidir. 4/C'li olarak Adliyelerde çalışan personel kadroya alınmalıdır. 4 Haziran 2011 tarihinden sonra göreve başladığı için kadro alamayan 4/B'liler kadroya geçirilmelidir. Yapılan yargı paketlerinde tüm adliye çalışanlarının görev tanımlarının yapılmalıdır. Zabıt katipliği güçlendirilmeli, adalet hizmetleri sınıfı mutlaka oluşturulmalıdır. Denetimli serbestlik müdürlüklerine kurum içinden şartları tutanların müracaatları sağlanmalıdır. Adalet uzmanlığı kadroları biran önce oluşturulmalı ve uzmanlık kadrolarına mutlaka kurum içinden atamalar yapılmalıdır. Yazı İşleri Müdürü ve İdari İşler Müdürlerinin ek göstergesinin 2200 TL'den 3000 TL'ye çıkartılmalıdır. Görevde Yükselme Sınavına katılıp 70 puanın üzerinde alan personelin, boşalacak Yazı İşleri Müdürlüğü kadrolarına puan durumuna göre ikinci sınava kadar atamaları yapılmalıdır. Emanet memurlarının iş riski tazminatları ve adalet hizmetleri tazminatları arttırılmalı, ücretleri yükseltilmelidir. Kaliteli ve standart niteliklerde kimlik kartları merkezden ve tek elden bastırılarak personele dağıtılmalıdır. Döner sermaye oluşturularak UYAP ve SMS gelirlerinden personele pay verilmelidir. Bu saydığımız maddeler adliye çalışanlarının en doğal hakkıdır. Çalışanların hakkını kimsenin yemesine izin vermeyeceğiz. Hakkımız olanı, emeğimizin, alın terimizin karşılığını alana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Şu bilinmelidir ki personel eşitlik değil adalet istiyor." - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adalet Bakanlığı Memur Sen Burdur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title