Haberler

Büro Memur-Sen Bilecik İl Başkanı Mustafa Akış Açıklaması

Büro Memur-Sen Bilecik İl Mustafa Akış, sendikalarının örgütlenme alanı içerisinde bulunan Adalet Bakanlığı, adliyeler ve bağlı kuruluşlarda çalışan kamu görevlilerinin mağdur ve mahzun kesimin başında geldiğini öne sürerek ücretlerin iyileştirilmesini istedi.

Büro Memur-Sen Bilecik İl Mustafa Akış, sendikalarının örgütlenme alanı içerisinde bulunan Adalet Bakanlığı, adliyeler ve bağlı kuruluşlarda çalışan kamu görevlilerinin mağdur ve mahzun kesimin başında geldiğini öne sürerek ücretlerin iyileştirilmesini istedi.

Akış, her geçen gün mahkemelerin iş yükünün fazlalaştığını fakat çalışanların ücretlerinde iyileşme yapılmadığı da iddia etti. Akış, "Adalet çalışanlarının almış olduğu ücretler yaptığı iş ve çalışma şartları göz önüne alındığında bu anlamda daha çok erimiş, kamu çalışanlarından ek ödeme almayanlara yönelik yapılan iyileştirilmelerden ne hikmetse mahrum bırakılmışlardır. Adalet çalışanları adeta unutulmuş ya da unutturulmuştur. Olağan dışı iş yüküne rağmen, adliye çalışanlarının en düşük ücreti alan memur sınıfında olduğu da unutulmamalıdır. Diğer kamu çalışanları ile adliye çalışanları arasında maaş yönünden adaletsizlikler mevcuttur. Adalet Bakanlığı yetkililerini bu adaletsizliğe bir an önce son vermeye davet ediyoruz" dedi.

Adliye çalışanlarının çalışma koşullarının düzeltilmesi, kölelik düzenini andıran çalışma koşullarının son verilmesi gerektiğini de anlatan Akış, şöyle devam etti:

"Ücretlerinin bir an evvel iyileştirilmesi gerekir. Türkiye genelinde adliyelerde çalışan tüm personeller ile gerek Yargıtay, Danıştay, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Anayasa Mahkemesi, Yüksek Seçim Kurulu ve diğer birimlerde çalışan personeller, mesai saatleri içerisinde tüm özverili ve yoğun çalışmalarına rağmen işlerini bitirememektedirler. Bu nedenle olağan dışı iş yükü karşısında, yoğun bir şekilde mesai saatleri dışında gece geç vakitlere kadar ve hafta sonları da dahil olmak üzere aşırı şekilde çalışmaktadırlar. Büro Memur-Sen olarak, bütün zorluklara rağmen fedakarca ve özverili şekilde çalışan adalet çalışanlarının bu bezdirici bekleyişinin hak edilen şekilde nihayete kavuşturulmasını, 18 aydır verilmeyen fazla çalışma ücretlerinin ödenmesi için yapılan çalışmaların hızlandırılarak bir an önce neticeye kavuşturulmasını, adalet çalışanlarının yaşadığı bu bıktırıcı hayal kırıklığının bir an önce son bulmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adalet Bakanlığı Mustafa Akış Memur Sen Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title