Haberler

Büro Memur-Sen Adalet Bakanlığını Uyardı

Güncelleme:

Büro Memurları Sendikası Manisa Şube Başkanı Murat Özkan, yaptığı basın açıklaması ile Adalet Bakanlığına çağrıda bulundu.

Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) Manisa Şube Başkanı Murat Özkan, yaptığı basın açıklaması ile Adalet Bakanlığı'na çağrıda bulundu. Özkan, adalet çalışanlarının maaş ve özlük hakları konusunda iyileştirme yapılması konusunda bakanlık yetkililerine uyarıda bulundu.

Olağan dışı iş yüküne rağmen, adliye çalışanlarının en düşük ücreti alan memur sınıfında yer aldığını belirten Büro Memur-Sen Manisa Şube Başkanı Murat Özkan, "Sendikamızın örgütlenme alanı içerisinde bulunan Adalet Bakanlığı, adliyeler ve bağlı kuruluşlarda çalışan kamu görevlileri, en mağdur kesimin başında gelmektedir. Her geçen gün mahkemelerin iş yükü fazlalaşmakta fakat çalışanların ücretlerinde iyileştirme olmamaktadır. Adalet çalışanlarının almış olduğu ücretler bu anlamda daha çok erimiş, kamu çalışanlarına ek ödeme almayanlara yönelik yapılan iyileştirilmelerden de ne hikmetse mahrum bırakılmışlardır. Adalet çalışanları adeta unutulmuştur. Diğer kamu çalışanları arasında maaş yönünden adaletsizlikler mevcuttur. Adalet bakanlığı yetkililerini, bu adaletsizliğe bir an önce son vermeye davet ediyoruz. Adliye çalışanlarının çalışma koşullarının düzeltilmesi, ücretlerinin iyileştirilmesi gerekmektedir" dedi.

Özkan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Gerek Yargıtay, Danıştay, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Anayasa Mahkemesi, Yüksek Seçim Kurulu gerekse adliyenin başka birimlerinde çalışan personeller, mesai saatleri içerisinde işlerini bitirememektedirler. Bu nedenle, olağan dışı iş yükü karşısında, yoğun bir şekilde geç vakitlere kadar ve hafta sonları da dahil çalışmaktadırlar. Mahkemelerdeki dosya sayıları, savcılıklarda alınan ifadeler ve yazışmalar, suçüstü ve otopsi nöbetleri, keşif işlemleri, icra dairelerindeki dosya sayıları, yıllık işlem gören dosya sayıları gibi bunca iş yükü karşısında ödüllendirilme, maaş ve özlük haklarında iyileştirilme beklentisi içerisinde olan adalet çalışanları, torba yasayla verilen, iş yoğunluğu diğer mahkemelere göre fazla olan mahkemelerdeki toplam personel sayısının yüzde 10'unu geçmemesi düşünülen fazla çalışma ücretiyle ilgili madde yüzünden hayal kırıklığı yaşamamıştır. Büro Memur-Sen olarak, bütün zorluklara rağmen fedakarca çalışan adalet çalışanlarının, 18 aydır alamadığı fazla çalışma ücretlerinin verilmesi için gerekli çalışmaların başlatılmasını, adalet çalışanlarının yaşadığı hayal kırıklığının biran önce son bulmasını istiyoruz. Büro memur-sen olarak, adalet bakanlığını uyarıyoruz. Taleplerimize kulaklarını tıkamayın. Şunda kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın. Sendikamız adalet çalışanlarının taleplerinin yılmaz takipçisi ve savunucusu olacaktır." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adalet Bakanlığı Murat Özkan Memur Sen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title