Haberler

Burkina Faso Türkiye Büyükelçisi Karşıyaka'ya Hayran Kaldı

Burkina Faso Türkiye Büyükelçisi Amadou Dicko, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı makamında ziyaret etti.

Burkina Faso Türkiye Büyükelçisi Amadou Dicko, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ı makamında ziyaret etti.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Burkina Faso Türkiye Büyükelçisi Amadou Dicko'yu makamında ağırladı. 'Avrupa Diploması', '12 Yıldız Şehri' ve 'Karşıyaka'nın Filizleri' projelerinin Avrupa çapında dikkat çektiğini belirten Dicko, Burkina Faso ve Karşıyaka arasında, sosyal, kültürel ve sportif anlamda işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

belediye meclis üyelerinin de katıldığı ziyarette konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da, çalışmalarına devam edeceklerini ifade ederek, "Yaptığımız çalışmaların ulusal ve uluslararası boyutta dikkat çekmesi, taktir toplaması çok önemli. Burkina Faso'dan tebrik almak da bizim için değerli. Oranın insanlarını tanımayı ve Karşıyakamızı tanıtmayı çok isteriz. Bir yıl içinde bu kadar dikkat çekici olmak anlamlı. Çalışmalarımıza, hız kesmeden devam edeceğiz" dedi.

Ziyaretin ardından Dicko, Karşıyaka ilçesinde gezintiye çıktı. İlçeye hayran olan Dicko "Her apartmanla bir öğrenci okutmanız, Avrupa Diploması'nı ve 12 Yıldız Şehir ünvanını almanız çok özel ve oldukça anlamlı. Böylesine vizyonu geniş bir ilçe ile farklı konularda işbirliği yapmaktan mutluluk duyarız. Turizm ve tanıtım konusunda sizin için elimizden geleni yapmaya hazırız. Karşıyaka, Türkiye'nin vizyonunu Avrupa'da tanıtmak adına önemli bir görevi üstlenmiş durumda. İlişkilerimizi güçlendirmek istiyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Mutlu Akpınar Karşıyaka Türkiye Burkina Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title