Haberler

Burhaniyeli Kadınlar Üretim Yetki Belgesi Peşinde

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 2 yıl önce kurulan Zeytin Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi üyesi kadınlar ürünlerini pazarlamaya başlarken, üretim yetki belgesi almak için de çalışma başlattı.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 2 yıl önce kurulan Zeytin Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi üyesi kadınlar ürünlerini pazarlamaya başlarken, üretim yetki belgesi almak için de çalışma başlattı. İskeledeki Kooperatif Merkezinde kahvaltıda gazetecilerle bir araya gelen kadınlar, üretim hedeflerini anlattı.

Kooperatifin 25 üyesinin bulunduğunu anlatan Zeytin Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi Başkanı Yasemin Özcan, kooperatif üyeleri olarak elbirliğiyle üretime başladıklarını anlattı. Ürünlerinin pazarlanması için bazı marketlerle görüşmeler yaptıklarını anlatan Başkan Yasemin Özcan," 2013 yılında kooperatif çatısı altında toplandık. Atölyemizde ürettiğimiz ürünleri pazarlamak için de araştırma yapmaya başladık. Şimdi ilk işimiz üretim yetki belgesi almak olacak. Kooperatifte, eşit koşullarda çalışıp eşit olarak bölüşeceğiz. Kooperatif sayesinde kadınlarımız iş sahibi olacak. Kadın istihdamı çok önemli. Kooperatif üyesi arkadaşlarımız için eğitim toplantıları yapıyoruz. Yaptığımız girişimler sonucunda İstanbul'dan teklif geldi. Şimdi ilk işimiz üretim belgesi almak. Bunun sonucunda da üretime başlıyoruz. Amacımız, dar gelirli arkadaşlarımızı iş sahibi yapmak. Bunun için yoğun bir çalışma içine girdik" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhaniye Balıkesir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title