Haberler

Burhaniyeli Çiftçilerin Hayali Reşitköy Barajı Programa Alındı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, yıllardır beklenen Reşitköy barajı 2016 programına alındı.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, yıllardır beklenen Reşitköy barajı 2016 programına alındı. Belediye Başkanı Necdet Uysal, baraj müjdesini, yaptığı bir basın açıklaması ile duyururken, barajın 2020 yılında hizmete gireceğini anlattı.

Burhaniye de yapılması planlanan Reşitköy barajının 2016 yılı yatırım programına alındığının duyulması çiftçileri sevindirdi. Seçimler öncesi vatandaşlara söz verdiklerini anlatan Ak Partili Belediye Başkanı Necdet Uysal," Bildiğiniz gibi seçimler öncesi vatandaşlarımıza Reşitköy barajını yapacağız diye söz vermiştik. Bu konuyu A.Edip Uğur, milletvekillerimiz ve Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu ile sürekli görüşerek konuyu hep gündemde tuttuk. Aldığımız son haberde bizi sevindirdi. Bu bizim çok arzu ettiğimiz bir hizmetti. Ancak, baraj olarak yapılabilmesi için büyük yatırım programına alınması gerektiğinden adı Reşitköy göleti olarak geçti. 78 milyon bedelle 2016 yılı yatırım programına alındı. Adı gölet diye geçiyor. Ancak, bizim istediğimiz büyüklükte baraj olacağını öğrendik. Reşitköy barajının yapılmasında büyük katkıları olan Yargıtay Başkanımız İsmail Rüştü Cirit'e teşekkür ediyorum. Kendisi bunun yapılması için büyük gayret sarf etti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi, Öte yandan Reyitköy barajının programa alındığının duyulması yöre çiftçilerini de sevindirdi. Barajın çok yararlı olacağına inandığını anlatan Burhaniye Ziraat Odası Başkanı Duman'da, "Baraj uzun yıllardan beri beklediğimiz bir şeydi. Çok yararlı olacağına inanıyoruz. Emeği geçenlere, çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum. Yöre tarımında çok önemli gelişmeler sağlayacağına inanıyorum" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necdet Uysal Balıkesir Burhaniye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (1)

Çiftçi:

Sn. Ziraat odası başkanına merak ettiğim şu soruyu soruyorum. Reşit göletinin sulama havzası neresidir. Bu göletten Burhaniye''nin nereleri faydalanacaktır.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title