Haberler

Burhaniyeli Amatörlerin Edremit Sergisi İlgi Gördü

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 14 yıldan bu yana başarılı çalışmalara imza atan Zeytin Fotoğraf Amatörleri Derneği’nin(Zeyfod) Edremit Sıdıka Erke Salonu’nda açtığı karma sergi yoğun ilgi gördü.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 14 yıldan bu yana başarılı çalışmalara imza atan Zeytin Fotoğraf Amatörleri Derneği'nin(Zeyfod) Edremit Sıdıka Erke Salonu'nda açtığı karma sergi yoğun ilgi gördü. Bir hafta açık kalacak olan sergide 65 fotoğraf yer aldı.

Burhaniye de, düzenlediği haftalık toplantılar da üyelerine fotoğraf teknikleri konusunda bilgiler veren ve yöre de fotoğraf gezileri düzenleyen Zeytin Fotoğraf Amatörleri Derneği'nin (Zeyfod) Edremit'teki sergisi fotoğraf severlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Fotoğrafçılar da yoğun ilgiden memnun oldu. Serginin açılışını Edremit Belediye Başkan Vekili Hüseyin Uzun yaptı. Serginin beğeni topladığını anlatan İbrahim Elman," Edremit'te açılan sergi büyük beğeni topladı. 60'ın üzerinde şuanda fotoğraf var. Gerçi bu sayısal olarak 2 sergi açılabilirdi. Ama karma sergi olduğu için de bütün üyelerimizin birer veya ikişer tane fotoğrafları var. Bu sergi devamlı gezilecek" dedi. Bahar Yörük de," Zeyfod Derneği olarak çalışmamızı Burhaniye de sürdürüyoruz. Her Salı ve dönem olarak sürdürüyoruz her sene. Bu dönem de Edremit'te açtık sergimizi. Herkesi bekliyoruz" dedi. Zeyfod Başkanı Diş Hekimi Tolga Özmen de,"Zeyfod Derneği olarak 2001 yılından beri faaliyet gösteriyoruz. ve faaliyetlerin en büyük kısmını eğitim, geri kalanını da fotoğraf gösterileri fotoğraf sergileri gibi etkinlikler oluşturuyor. Kendimizi hiçbir zaman belirli bir şehrin bir bölgenin değil de, genel olarak körfezin derneği olarak gördük. Çalışmalarımızı da, o yüzden yaptığımız sergi çalışmaları ve fotoğraf gösterilerini de, İzmir'den başlayarak, Ayvalık, Edremit Akçay ve Küçükkuyu gibi körfezde ve körfezin dışında da kendisine yer buldu. Derneğimizin 65 elamanı var. Bu 65 elaman içersin de 7 yaşında olan da var. 75 yaşında olan da var. Hepimiz de bir amatör ruh olduğunu inanıyoruz. Bu inancımız, dernek çalışmamızın çok daha içten çok daha verimli geçmesini sağlıyor. Faaliyetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz." Dedi. Mübeccel Çakır ise,"Zeyfod fotoğraf derneği olarak bu gün Edremit'teyiz. Burhaniye de, Örende ve İskele mahallesinde çok sergilerimiz oldu. İlk sergimiz olacak bu gün burada Edremit'te. Yoğun ilgiden dolayı çok memnunuz. Katılım çok güzel. Güzel bir katılım ve ağırlama oldu. Talep çok güzel. O yüzden, bunu tekrarlayacağımızı düşünüyorum."dedi. Çetin Acar da," Genel olarak Burhaniye de başlamış olmakla beraber son zamanlar da çalışmalarımızı yaymak amacıyla uzun zaman sonra Edremit'te sergi açmış bulunmaktayız. Bundan dolayı mutluyuz. Sanat çalışmalarımızı Edremit de sanat severlerle paylaşmaktan mutluyuz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title