Haberler

Burhaniye - Restoran Uçakta Montaj Tamamlandı

Restoran uçakta montaj tamamlandıTürk Hava Yolları'nda uzun yıllar yaptığı seferlerin ardından, Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde restoran ve düğün salonu olarak hizmet verecek Airbus A 340 tipi yolcu uçağının yeni yerindeki montaj işlemi tamamlandı.

Restoran uçakta montaj tamamlandı

Türk Hava Yolları'nda uzun yıllar yaptığı seferlerin ardından, Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde restoran ve düğün salonu olarak hizmet verecek Airbus A 340 tipi yolcu uçağının yeni yerindeki montaj işlemi tamamlandı. İç dekorasyonu yapılmaya başlanan uçağın Mayıs ayında hizmete açılması bekleniyor.

Restoran ve akaryakıt istasyonları sahibi işadamı Ali Akbulut tarafından satın alınan 76 metre uzunluk, 6 metre genişliğindeki Airbus A340 tipi yolcu uçağı İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan geçen 19 Ocak'ta, 8 parçaya ayrılarak 7 TIR ile Burhaniye'ye getirildi. 6 gün sonra da 3 parçası, vinç yardımıyla TIR'dan indirilen uçağın, Kocaseyit Havalimanı karşısındaki bir arazide restorana dönüştürülmesi için montaj çalışmaları tamamlandı. Mayıs ayında hizmete açılması planlanan uçağın, elektrik, su ve kanalizasyon şebekeleri tamamlanırken; iç dekorasyon işlemleri de hızlı bir şekilde sürdürülüyor.

Uçağın sahibi Balıkesirli iş adamı Ali Akbulut, "Yapmakta olduğumuz uçak restoran çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Bir aksilik olmazsa, Mayıs ayı içerisinde halkın hizmetine sunmayı planlıyoruz" dedi.

Burhaniye Belediyesi'nin de destek verdiği çalışmalar tamamlandıktan sonra, Airbus A340 tipi uçak, Türkiye'nin en farklı düğün salonu, restoran, kafeterya ve dinlenme tesisi olarak tarihe geçecek. Sosyal aktivitelerin gerçekleştirileceği uçağın bulunduğu alanın, yakın zamanda bir sosyal aktivite kompleksine dönüştürülerek, içerisinde olimpik yüzme havuzu, aqua park, mini hayvanat bahçesi, çocuk oyun alanları ve park gibi yatırımların bulunacağı öğrenildi. Alanlarında uzman ustalar tarafından, iş makineleri yardımıyla montajı tamamlanan Airbus A340, önümüzdeki günlerde boyanacak ve kırmızı renkli olacak olan kuyruğuna ay ve yıldız konulacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Hava Yolları Ali Akbulut Balıkesir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title