Haberler

Burhaniye'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94 Yılı Kutlandı

Burhaniye Düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yılını Cumhuriyet meydanında yapılan resmi törenle kutladı.

Burhaniye Düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yılını Cumhuriyet meydanında yapılan resmi törenle kutladı. Kutlamaların bu yılki konuğu ise Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit oldu. Cumhuriyet meydanında saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Çelenk sunumu yapıldı.

Hürriyet Caddesi üzerinde geçit töreni düzenlendi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Burhaniye Belediye başkanı Necdet Uysal yaptı. Uysal konuşmasında "Anma ve kutlama merasimleri, bir yanıyla geçmişi hatırlama, bir yanıyla da geleceği tanzime vesiledir. Törenler, temsiller, konuşmalar; 94 yıl önceki anlayışı, azmi, kararlılığı ve duruşu, bu güne ve geleceğe taşıma maksadına yönelik olmalıdır. Çünkü o anlayış, azim ve kararlılığa bu günde ihtiyacımız vardır; yarında olacaktır. 8 Eylül tarihi, biz Burhaniyeliler için var oluşumuzla yok oluşumuz arasında bir dönüm noktasıdır. Bütün benliğimiz ile idrak etmemiz gereken bir tarihin adıdır." dedi.

Konuşmanın ardından Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi Halk Oyunları gösterisi yapıldı. Gazilerin, Burhaniye Belediyesporlu oyuncuların ve Cumhuriyet Mahallesi Sanayispor'lu sporcuların geçit töreni yapıldı. Burhaniye belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve kurumların ve esnafların araçlarının da geçit töreni yapması ile törenler son buldu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Rüştü Cirit Necdet Uysal Hürriyet Yargıtay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title