Haberler

Burhaniye'de Zirai Don ve Buzlanma Uyarısı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, son günlerde tekrar soğuyan hava, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünü harekete geçirdi. Yörede zirai don beklendiğini anlatan ziraatçılar çiftçileri dikkatli olmayla çağırdı.

Burhaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden yapılan açıklama da," Özellikle zirai faaliyetlerin devam ettiği bölgemizde; gece ve sabah saatlerinde olmak üzere 18.02.2015 Çarşamba gününden 21.02.2015 Cumartesi gününe kadar genelde hafif, Perşembe günü ise orta derecede zirai don olayı beklendiğinden çiftçilerimizin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Meteoroloji 2'inci Bölge Müdürlüğünün 17.02.2015 tarihli ve 62-1 Uyarı Numaralı meteorolojik uyarısı Ek'te sunulmuştur. Önümüzdeki 3 gün boyunca meteorolojiden alınan bilgilere göre don tehlikesi beklendiğinden, zeytinlik alanlarda özellikle don çukuru diye bilinen kısımlarda duman oluşturacak (balya-saman v.b.) malzeme ile ısı arttırıcı tedbirler alınması, zeytin bahçelerini dondan koruyabilecektir. Çiftçilerimizin don zararına karşı tedbirli ve dikkatli olması hususunda gereğini rica eder, ayrıntılı bilgi için İlçe Tarım Müdürlüğümüze başvurabilirler. Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir"denildi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Burhaniye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title