Haberler

Burhaniye'de Yat Limanı Sanat ile Güzelleşiyor

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, belediyenin başlattığı Çevre Güzelleştirme Projeleri kapsamında İskele Yat Limanı boyanıyor.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, belediyenin başlattığı Çevre Güzelleştirme Projeleri kapsamında İskele Yat Limanı boyanıyor.

Polisan'ın boya desteğinde bulunduğu proje, Burhaniye Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde hayata geçirildi. İlk olarak Yat limanının fener bölümlerinin bulunduğu alanın astar boyası yapıldı. Polisan'ın boya desteğinde bulunduğu proje ressamların Burhaniye'ye ait su kuşlarından oluşan temsili resimlerinin çizilmesiyle devam ediyor. Proje belirlendikten sonra, Burhaniye Belediyesi tarafından büyük bir özenle yapılan araştırmada ilçeye ait 11 tane su kuşu tespit edildi. Bu kuşlardan bazıları ressamlar Işık Erkal, Fikret Sarı, Ülkü Acar, Fatma Cevizoğlu, Figen Köprülü, Selcen Yüceur ve atölye öğrencileri tarafından limanın duvarlarına çizilmeye başlandı. Bin 650 metrekare duvar alanına sahip ve 782 metre uzunluğundaki liman duvarlarının boyanması çevrecileri sevindirdi. Liman duvarlarını boyayan ressamlardan Işık Erkal, "Çalışmaları vatandaşlar ilgiyle izliyorlar.

Vatandaşlar,

bu duvar sanki yıkılmış deniz ile bir görünüyor diyor. Sanki gökyüzünü seyrediyoruz diyorlar. Biz de bilerek bu rengi seçtik. Başka desen genellikle istenmedi. Gökyüzüyle bir bütün oluşturması için bu renk tercih edildi" dedi.

Kuşların siyah renkte olmasını da "gökyüzünde kuşlar hep siyah görünür" diye açıklayan ressamlar öğrencileriyle birlikte bu çalışmadan büyük keyif aldıklarını belirtirlerken, proje için Başkan Fikret Akova'ya teşekkür ettiler. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhaniye Belediyesi Balıkesir Polisan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title